Side Antik Kent'te çevre temizliği

Antalya'nın Manavgat ilçesi Side ve Selge Antik Kent'te yapılan çevre temizliği çalışması sona erdi.

Side Antik Kent'te çevre temizliği
Dünyaca ünlü turizm beldesinde çevre temizliği çalışması sona erince Helenistik, Bizans ve Roma dönemi eserleri gün yüzünü çıktı. Çevre temizliği çalışmaları tamamlanınca turizm şehrine tatile gelen turistler, Side'nin genel görünümü Side Antik Tiyatro'dan kuş bakışı gözlemliyor.

Öter Oğulları Yapı İnşaat Limited Şirketi Çevre Temizliği Sorumlusu Takdir Öter, bir aydır Selge ve Side Antik Kent'te sürdürdükleri çevre temizliği çalışmasını tamamladıklarını ifade etti.

Çevre temizliği yapımı çalışmasında Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Manavgat Kaymakamlığı, Side Belediyesi ve Side Müze Müdürlüğü'nden büyük destek gördüklerini belirten Öter, temizlik çalışmalarını günlük 15 kişilik ekiple yaptıklarını kaydetti.

Öter, "Tarihi ören yerlerinde bir aydır sürdürdüğümüz temizlik çalışmasını tamamladık. Çevre temizliği çalışması tamamlanınca Side Antik Kent'in çehresi gün yüzüne çıktı. Turistlerin en fazla ziyaret ettiği alanlardan biri olan tarihi Bizans Hastanesi önünü temizledik ve yolunu açtık. Sur diplerini tamamen temizledik. Sur dipleri temizlenince turistler tarihi ören yerlerine çok rahat ziyaret edebiliyor." diye konuştu.

Side Müze Müdürü Güner Kozdere de Side Antik Kent çevre temizliği ihalesinin 17 bin 586 TL'ye yapıldığını belirtti.