Kriz daha kötü bir hal alacak

2007 krizinin kâhini olarak anılan New York Üniversitesi ekonomi profesörü Nouriel Roubini, küresel krizin etkilerinin daha da kötü bir hal alacağını belirtti.

Global Economics'in yöneticisi ve New york Üniveristesi ekonomi profesörü Nouriel Roubini küresel krizde yüreklere su serpilmesine izin vermiyor. 2007'de krizin geleceğini tahmin etmesi ile yıldızı parlayan ve karamsar yorumları ile adından sıkça söz ettiren Roubini, Daily News'ta yazdığı köşesinde en kötünün hala yaşanmadığını söyledi.

Roubini yazısına 'En kötünün geçtiğini mi düşünüyorsunuz? Yanılıyorsunuz' diyerek başlayana ekonomi profesörü, ABD'de koşulların git gide kötüleştiğini belirterek, temel sorunun işsizlik rakamları verilerinin olduğunun altını çiziyor. Resmi rakamlara göre işsizliğin yüzde 10.2 arttığını kaydeden kahin Ekim ayı ile birlikte 200 bin kişinin daha işsiz kaldığını söylüyor.

90'larda yaşanan ekonomik durgunluğun 2001 yılında bittiğini hatırlatan Nouriel Roubini işsizliğin Haziran 2003'e kadar tam anlamıyla düzelmediğinin altını çiziyor. 2007 'de başlayan küresel krizin etkilerinin de en erken 2010'a kadar sürebileceğini yazısında belirtiyor.