Hakkari'de bir ilk yaşandı

Hakkari'de ilk kez bir hastaya akciğer ameliyatı yapıldı. Başarılı geçen ameliyat hasta yakınlarını ve bölge halkını sevindirdi.

Hakkari'de bir ilk yaşandı
Yaklaşık bir hafta önce nefes darlığı ve sırt ağrısı şikâyetleriyle Hakkari Devlet Hastanesi'ne başvuran 38 yaşındaki Elif Havya için Opr. Dr. Aslı Gül Akgül ile Opr. Dr. Ziya Kurban Yurt harekete geçti. Zor ameliyat, iki doktor tarafından başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. İstanbul Marmara Üniversitesi Göğüs Cerrahisi bölümünden 1 yıl önce Hakkari'ye gelen Akgül ile 4 ay önce Erzurum'dan gelen Dr. Yurt, bütün şehrin sevgisini kazandı. Doktorlar, ölüm döşeğindeki hastanın yeniden sağlığına kavuşmasına vesile oldu.

2,5 saat süren ameliyat sonrası sağlığına kavuşan Elif Havya, bugün yoğun bakım ünitesine alındı. Ameliyatla ilgili soruları cevaplayan Dr. Ziya Kurban Yurt, "Çektiğimiz filmlerde hastanın sağ akciğer zarının yükseldiğini, yukarıya doğru çıktığını tespit ettik. Hakkari'de ilk defa yapılan bir operasyon gerçekleştirdik, akciğerden göğüs kafesinin yan kısmına girerek akciğer zarını aşağıya doğru kaydırdık." dedi.

Ameliyat sonrası hiçbir propikasyon yaşanmadığını belirten Yurt, hastanın durumunun gayet iyi olduğunu söyledi.

Hakkari Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Opr. Dr. Aslı Gül Akgül de göğüs cerrahisi bölümündeki ameliyatların zorlu ameliyatlar olduğunu belirtti. Akgül, "Yoğun bakım ünitesinin açılması, malzemelerin gelmesi ve kalifiye eleman yetiştirilmesi meyvesini verdi. Cesaretlendik. Büyük ameliyatları Hakkari'de yapmaya başladık. Üniversite şartlarında olması gereken kalp ve göğüs cerrahisi ameliyatları burada da yapıldı. Günde 30-40 hastaya bakıyoruz. Daha önce hastalar buradan Van'a gidiyordu. Ancak hastanede yapılan yenilikler sayesinde bu sıkıntıdan kurtuldular." şeklinde konuştu.