FBI Başkanı Ankara'da

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Başkanı Robert Mueller, İran'ın nükleer çalışmaları ve ABD askerlerinin Irak'tan çekilmesiyle ilgili temaslarda bulunmak üzere bugün Türkiye'ye geldi.

FBI Başkanı Ankara'da
Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Başkanı Robert Mueller, bu sabah saat 11.00'da Ankara'ya geldi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Esenboğa Havalimanı'na özel uçağı ile gelen Mueller, ilk olarak ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nde yetkililerle görüştü.

Daha sonra Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ile resmi görüşme yapan FBI Başkanı Mueller, ziyaretleri sırasında açıklama yapmadı.

Saat 15.30'da Emniyet Genel Müdürlüğü Dikmen Yerleşkesi'ne gelen Mueller için karşılama töreni yapılmadı. Bina girişinde karşılanan Mueller, yoğun güvenlik önlemleri alınan binanın 2. kattında bulunan Emniyet Genel Müdürü Köksal'ın makamına çıktı.

Görüşmenin ardından Mueller'in MİT ve Genelkurmay'ı da ziyaret etmesi bekleniyor. FBI Başkanı'nın ziyaretlerin ardından bu akşam Ankara'dan ayrılacağı kaydedildi.