CHP'de başkanlık seçimi

Olağanüstü kongresinde iki liste ile başkanlık yarışına giren CHP Gaziantep İl Teşkilatı, Holywood Düğün Salonu'nda buluştu.

CHP'de başkanlık seçimi
Holywood Düğün Salonu'nda öğle saatlerinde başlayan olağan üstü kongreye saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kongreye CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, CHP Gaziantep Milletvekilleri Akif Ekici, Yaşar Ağyüz, CHP Gaziantep mevcut il Başkanı Hasan Öztürkmen'in yanı sıra çok sayıda partili ve delegeler katıldı.
Divan Başkanlığına getirilen Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları vererek, "Bugün olağan üstü bir genel kurul yapıyoruz. Bölgesinde söz sahibi Türkiye genelinde dikkatle izlenen büyük kentimizin, girişimci demokrat, uygar sağınlığını artıran Gaziantep'te bugün bütün Türkiye'ye beraberce Gaziantep'e ve CHP'ye yakışır bir olağan üstü genel kurul yapacağımıza inanıyorum" dedi.

Daha sonra konuşan Başkan adayı Mehmet Şeker, partiyi iyi bir yere getirmek için çalışacaklarını belirterek, "CHP bu ülkeyi kurtarmak için bu ülkeyi kurmak için büyük mücadeleler vermiştir. Toplumumuz CHP'den çözüm bekliyor. Ekonomik, siyasi gibi her alanda geleceğine çözüm önerileri bekliyor. Türkiye geleceğine damga vurması için plan proje yapmasını istiyor. Ama biz kendi içimizde ki kavga ile meşgulüz. Bizim birlikte olacağımız bir süreçten geçiyoruz. Partimizi büyütmek için hep birlikte çalışmamız
gerekiyor. CHP'yi ilk seçimde birinci parti yapmak için bu adaylığımı koyuyorum" diye konuştu.

Başkan adayı Ahmet Yılmaz ise kongrede kaybedecek kimsenin olmadığını ve kazananın CHP olacağını ifade ederek, "Tarihsel bir dönemeç noktasında geçtiğimiz şu günlerde, özveri ve kararlılıkla yaptığımız bu kongreye katılımlarınızdan ötürü teşekkür ediyorum. Ülkemizde ve bölgemizde yaşanmakta olan gelişmeleri izlemek ve tahlil etmek büyük önem taşımaktadır. İçte ve dışta yaşanan sorunları katlanarak büyümektedir. Bu sorunların çözümü için CHP'nin iktidar partisi olarak seçimlerden çıkması gerekiyor. Biz
bunu sağlamak için partimizin oylarını artırmak için halkımızla kucaklaşacağız" dedi.

Yapılan konuşmaların öncesinde ve sonrasında her iki başkan adayı da tokalaşarak basın mensuplarına poz verdi. Güvensizlik önergesinin de oylandığı kongre oy kullanma işlemleriyle devam ediyor.