Açılan pankart gerginlik yarattı

İstanbul Barosu öncülüğünde 46 baronun destek verdiği 'Yargıya ve Ülkene Sahip Çık' yürüyüşü sırasında bir binaya asılan pankart gerginlik yarattı.

Açılan pankart gerginlik yarattı
Taksim'de İstanbul Barosu öncülüğünde 46 baronun destek verdiği ve yüzlerce avukatın katıldığı yürüyüşü sırasında meydanda bir binaya 'Darbeci Baro Taksim'e hoşgeldin' pankartı açıldı. Yaşanan gerginlikte 2 kişi gözaltına alındı.

Beyoğlu'ndaki baro binası önünden başlayan yürüyüşe, cüppelerini giyen yüzlerce avukat katıldı. Yürüyüş öncesi İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın bir konuşma yaptı.

Aydın, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'ndan Adalet Bakanı ve müsteşarının derhal çıkarılmasını istedi. Baro Başkanı'nın bu sözleri yürüyüşe destek veren yargı mensupları tarafından uzun süre alkışlandı. Son günlerde gündeme gelen yasa dışı dinlemelerin hedefinin ne olduğunun farkında olduklarını söyleyen İstanbul Barosu Başkanı Aydın, "Bu bir rejim ve anayasa sorunudur" dedi.

Yargının bu şekilde baskı altına alınmaya çalışıldığını bağımsız yargı olmadan demokrasiden söz edilemeyeceğini söyleyen Aydın, "Yargının bu şekilde kağıt üzerinde yargılı infazı, yargısız infazlar kadar vahimdir" şeklinde konuştu.

Aydın, "Başta siyasi iktidar olmak üzere tüm kurumlar demokrasinin geriye gidişinin mümkün olmadığını bilmelidir" diye sözlerini tamamladı.