'SP siyaseti yeniden formatlıyor'

SP lideri Kurtulmuş partisinin istişare toplantısında siyaseti yeniden formatladıklarını belirtti.

'SP siyaseti yeniden formatlıyor'
Saadet Partisi Genel Merkezi Siyasi İşler Birim Başkanlığı bünyesinde oluşturulma süreci devam eden Siyaset Geliştirme Merkezi'nin ilk istişare toplantısı, Genel Başkan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un da katılımıyla Topkapı Eresin Otel'de yapıldı.

İstanbul'da da gerçekleştirilen toplantı " SGM'nin çalışma yöntemi" üzerinde yoğunlaştı. Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, SGM İstişare Toplantısı açılışında yaptığı konuşmada, "Türkiye'de, sağcılık, solculuk, liberallik ve muhafazakarlık gibi kavramların geçerliliğini yitirdiğini" ifade ederek, "Siyasete yeni bir format atılması, siyasetin yeniden tasnif edilmesi gerekiyor. Biz 26 Ekim Kongresi'nden itibaren bunu yapıyoruz." dedi.

Siyaset Geliştirme Merkezi'nin siyasetin yeniden formatlanması sürecinde önemli bir fonksiyon üstleneceğini ifade eden Saadet Lideri Kurtulmuş, "Siyasette yeni müttefikler oluşturmamız gerekiyor. Oluşturduğumuz yeni siyaseti geleceğe taşıyacak gençleri siyasete dahil etmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Toplantıya, Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Siyasi İşler Birim Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Demircan, Genel Başkan yardımcıları Teoman Rıza Güneri ve Ertan Yülek, SGM Koordinatörü Hayrettin Dilekcan, İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan ve GİK üyelerinin yanı sıra çok sayıda akademisyen, araştırmacı ve siyaset uzmanı katıldı.