Sakarya'da bıçaklı kavga

Serdivan ilçesinde seyyar satıcı iki kardeş ile tartışan manavın oğlu bıçaklanarak öldürülürken, kavgayı ayırmaya çalışan bir esnaf da karnından bıçaklanarak yaralandı. Kaçan seyyar satıcı iki kardeş, saklandıkları tarlada polis tarafından yakalandı.

Sakarya'da bıçaklı kavga
Köprübaşı Mahallesi Yazlık Caddesi girişindeki bir kahvehanenin önünde meydana gelen olayda, seyyar satıcı iki kardeş Ö.G.(22) ve B.G.(24), iddaya göre, kahvehaneye yakın bir yerde babası manavlık yapan Erhan Toka (34) ile tartıştı. Tartışamnın kavgaya dönüşmesi üzerine kardeşlerden biri Toka'yı bıçakladı. Bu esnada kavgayı ayırmak isteyen esnaf Hasan Mutlu (37) da, karnından bıçaklandı. Yaralanan Toka ve Mutlu, vatandaşlar tarafından Özel Altınova Hastanesine kaldırıldı. Seyyar satıcı iki kardeş ise olay sonrası kaçtı. Yaralılardan Toka, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer yaralı Mutlu ise ilk müdahalesinin ardından Sakarya Yenikent Devlet Hastanesine sevk edildi.

Görgü tanıklarının zanlıların Şeker Fabrikası'nın karşısındaki boş bir araziye doğru kaçtığını söylemesi üzerine polis, çevreyi kuşattı. Polis, karanlıkta el fenerleriyle otların ve çalılıkların arasında zanlıları aradı. Kısa süren aramalar sonucunda otların arasında gizlenen iki zanlı, polis tarafından yakalandı. Polis ile kaçmak isteyen zanlılar arasında kısa süreli arbede yaşandı. Etkisiz hale getirilen iki kardeş, ekip aracına alınarak Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Cinayetin, mal satma meselesi yüzünden çıkmış olabileceği ihtimali üzerinde duran polis, sorguda bıçağı kullanan kardeşi belirlemeye çalışıyor.

Öte yandan ölen Toka'nın cenazesi cumhuriyet savcısının yaptığı incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Polis,cinayetle ilgili soruşturmayı çok yönlü sürdürüyor.