Kuşadası'nda seçim başladı

Aydın Kuşadası'nda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Kongresi öncesinde köy ve belde delege seçimleri yapılmaya başlandı.

CHP Kuşadası İlçe Örgütü delege seçimlerinin ilk gününde Türkmen ve Bayraklıdede mahallelerinde seçimler yapıldı. İlçe merkezinde gerçekleşen ve tek liste halinde gidilen seçimlere parti üyeleri büyük ilgi gösterirken, delege seçimlerinin ilk günü Türkmen Mahallesi'nden parti üyesi olan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ve CHP İlçe Başkanı Mehmet Bal da oy kullandı. Kuşadası'nın CHP'li Belediye Başkanı M. Esat Altungün, delege seçimlerinin büyük bir katılım ve aynı orandaki olgunlukla
gerçekleştiğini belirterek, hayırlı olması dileğinde bulundu.

22 Kasım'a kadar sürecek delege seçimlerine Alacamescit, Camikebir ve Camiatik mahalleleri seçimleri ile devam edilecek. Çarşamba günü Davutlar ve Güzelçamlı beldelerinin seçimleri yapılırken, perşembe günü Cumhuriyet ve İkiçeşmelik mahallelerinde, cuma günü Hacıfeyzullah ve Dağ mahallelerinde, cumartesi günü Kadınlar Denizi ve Ege mahallelerinde, pazar günü ise bağlı köylerde delege seçimleri yapılacak.

CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Bal, mahalle bazındaki delege seçimlerinin 22 Kasım tarihine kadar süreceğini belirterek, ilçe kongresinin ise Aralık ayı sonunda belirlenecek bir tarihte yapılacağını açıkladı. Başarılı bir kongre sürecinin gerçekleştiğini kaydeden Bal, "Bu seçimlerle kongre ve ön seçim delegelerini belirliyoruz. Tek liste halinde gidilen seçimlerde örgütümüz büyük bir birlik ve beraberlik örneği gösteriyor. Seçimler, büyük bir katılım ve coşku içerisinde geçiyor. Kuşadası'nda birinci
parti konumundaki partimiz gün geçtikçe daha da güçleniyor. İlk seçimlerde yüzde 50'nin üzerinde oy olacağımızı tahmin ediyorum. Tüm çalışmalarımız bu doğrultuda yürütüyoruz. Örgüt olarak tek yumruk halindeyiz. Delege seçimlerinin ardından Aralık ayı sonunda belirleyeceğimiz bir tarihte ilçe kongremizi gerçekleştireceğiz" diye konuştu.