Engellilerin yeni bina sevinci

Manisa Turgutlu'da Rotary Kulübü tarafından restore ettirilen Turgutlu Bedensel Engelliler Derneği'nin yeni hizmet binası düzenlenen bir törenle hizmete açıldı.

Turgutlu Kaymakamlığı ile Mal Müdürlüğü'nün yaptıkları ortak çalışma sonucunda Turgutlu Mal Müdürlüğü ve Milli Emlak Müdürlüğü'nden kiralanan Yılmazlar Mahallesi Felek Sokak'taki harabe bina, yapılan tadilat sonrasında Turgutlu Bedensel Engelliler Derneği üyelerinin hizmetine açıldı. Açılışta konuşan Vali Celalettin Güvenç, devletin sahip çıktığı kadar toplumun da engellilere sahip çıkması gerektiğini belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti, özürlülerle ilgili özel bir yasayı çıkarmayı başarmış ve bu yasa ile
birçok engelli vatandaşımız iş sahibi olmuştur. Sevindirici olan her geçen gün devletin veya iş dünyasının sorunlara sahip çıkması ve duyarlılığın artmasının bir örneğin burada yaşamaktayız. Bu konuda da Turgutlu Rotary Kulübü'ne çok teşekkür ediyoruz" dedi.
Sportif ve sosyal etkinliklerle çocukların daha sağlıklı gelişmesi için her türlü tedbirleri aldıklarını ve almaya da devam ettiklerini belirten Vali Güvenç, açılışı yapmaktan dolayı çok mutlu olduğunu kaydetti.

Turgutlu Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Aysel Yiğit ise, derneğin dönemin Kaymakamı Ahmet Macuncuoğlu ve Emniyet Müdürü Nihat Yüksel'in destekleriyle 2002 yılında kurulduğunu ve 165 üyesi olduğunu söyledi. Derneğin faaliyetlerinden bahseden Yiğit, "Unutmamak gerekir ki herkes bir engelli adayıdır. Bugün sağlamım diyen herkesin bir gün engelli olmayacağını kim bilebilir? Allah herkesi korusun. Ama bu gerçeği de unutmayalım. Bir an için sizi düşünmeye davet ediyorum. Düşünün; gözlerinizin görmediğini,
bacaklarınızın tutmadığını ve ellerinizi kullanamadığınızı. Gözlerinizi kapatın. Birkaç dakika bunları gözünüzde canlandırın. Bu birkaç dakikada hissettiklerinizi, engelli insanlar ömür boyu ve her an yaşamaktadır" diye konuştu.

Yeni hizmet binalarının Rotary Kulübü'nün desteğiyle engelli vatandaşların kullanabileceği bir bina haline geldiğine değinen Yiğit, Rotary Kulübü'ne ve üyelerine teşekkür etti.
Dernek kurucu üyesi Turgutlu eski Emniyet Müdürü Nihat Yüksel ise, "Engellilere yapmak vermek yetmiyor, amaç onlara hiçbir zaman yalnız olduklarını hissettirmemektir. Sürekli bu derneğin ziyarete ve manevi desteğe ihtiyacı vardır. Bu açılıştan sonra bu dernek sürekli ziyaret edilmeli" dedi.
Konuşmaların ardından Rotary Kulübü Başkanı Coşkun Ersoy'a ve Kemal Nas'a Manisa Valisi Celalettin Güvenç onurluk takdim etti. Derneğin açılış törenine Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Belediye Başkanı Serhat Orhan, İlçe Emniyet Müdürü Necmettin Akça, Rotary Kulübü yöneticileri, daire amirleri, dernek yöneticiler, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.