Eğitim televizyondan devam ediyor

Kayseri'de okulların domuz gribi nedeniyle iki hafta tatil edilmesiyle öğrencilerin dersten geri kalmaması için 2 yerel televizyondan eğitim yayınları yapılacak.

Eğitim televizyondan devam ediyor
İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, bir haftalık tatil boyunca öğrencilerin eğitimden uzak kalmamaları için 2 yerel televizyon kanalı ile anlaştıklarını söyledi. 19 Kasım'a kadar öğrencilerin yerel televizyon kanallarını takip ederek, derslerini yapabileceğini kaydeden Ayata, "Anlaştığımız kanallardan biri Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Kampus televizyonu. Bu kanalda ilköğretim öğrencilerine yönelik ders programları yayınlanacak. Öğrenciler. Sabahlar 09.30'dan itibaren bu kanaldan derslerini takip edebilecek. Diğer anlaştığımız kanal ise Kanal 38. Ortaöğretim öğrencileri bu kanaldan sabahları derslerini takip edebilecek. Yayınlar 18 Kasım' kadar devam edebilecek." dedi.

Kayseri İl Sağlık Müdürü Kadir Çetinkara da bugüne kadar Ankara Hıfzıssıhha Enstitüsü'ne gönderdikleri 200 hasta numunesinden 100'ünde Domuz Gribi virüsü tespit edilmesinin ardından, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla kent merkezindeki okulları yanında, ilçe ve köylerde de okulların 19 Kasım'a kadar tatil edildiğini açıklamıştı.