Darende'deki yangın korkuttu

Malatya Darende'de bir apartmanın çatısında çıkan yangın polisler tarafından fark edildi. Can kaybının yaşanmadığı yangında vatandaşlar itfaiyeye tepki gösterdi.

Edinilen bilgilere göre, Darende ilçesinde Somuncu Baba Bulvarı üzerindeki 42 nolu apartmanın çatısında yangın çıktı. Yangını, olay yerinin yakınında bulunan polisler fark etti. Apartmanda oturanlar hemen tahliye edildi.

Yangına müdahaleye gelen itfaiyenin hortumu bir süre su sıkamadı. Tazyiksiz su sıkan hortum değiştirildi. Küçük itfaiye araçlarının söndürme yaptığı yangında itfaiye personelinin de düzensiz hareket ettiği görüldü. Vatandaşların ve bina sahibinin müdahaleye yardım ettiği yangında, itfaiyenin teçhizatının eksikliği ve elemanlarının bilinçsiz davranışlarına çevrede bulunanlar tepki gösterdi.

Darende Kaymakamı Murat Uzunparmak ve Belediye Başkanı İsa Özkan, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Bacadan kaynaklandığı tahmin edilen yangın sonucu binanın çatısı tamamen küle döndü. 112 ambulansının bekletildiği yangın yerinde çevre belde ve ilçelerden de takviye itfaiye araçları geldi. Apartmanlarında çıkan yangından kurtulanlar gözyaşları içerisinde alevleri seyrederken, evlerde ufak çaplı hasar oluştuğu belirlendi.