Bütçeden sonra telekulağı görüşeceğiz

Telekulak Yasası'nın bütçe görüşmelerinin ardından Meclis'e geleceğini söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Gıda Güvenliği Zirvesi'ne katılmak üzere İtalya'ya hareket etti.

İtalya'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, gıda güvenliği için en az gelişmiş ülkelere teknik ve finans desteğinde bulunan Türkiye'nin üzerine düşeni yaptığını söyledi.

Başbakan, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Tarım Bakanı Mehmet Mehdi Eker'le birlikte zirveye katılacaklarını belirtti.

Gıda güvenliğinin bölgesel ve küresel istikrar için önemli olduğunu belirten Erdoğan, "Bu hassasiyetlerimizi bir kez daha vurgulayacağız. Alacağımız tedbirleri çok taraflı olarak anlatacağız. Devlet ve hükümet başkanlarıyla ikili temaslarımızda bu konuyu ele almaya fırsat bulacağız. Gıda güvenliği ve Sürdürülebilir Tarım Zirvesi'nde Lapida Deklarasyonu olarak ifade edilen Gıda Güvenliği Girişimi'nin onur konuğu olarak bir konuşma yapma fırsatı bulacağız. Gelişmekte olan ve az gelişmiş ülkelere gıda güvenliği konusunda desteklenmesi konusu görüşülecek. Türkiye gelişmekte olan ve en az gelişmiş ülkelere gerek finansal gerekse teknik açıdan destek vererek üzerine düşeni yapmaktadır. Gıda güvenliği zirvesi dünya kamuoyunun bilinçlendirilmesine katkıda bulunacaktır." dedi.

Başbakan Erdoğan, son günlerdeki dinlemeler üzerine gündeme gelen Telekulak Yasası'yla ilgili bir soruya ise şu cevabı verdi: "Bu konuda hükümet sözcümüz Bakanlar Kurulu sonrasında gerekli açıklamaları yaptı. O, üzerinde durulması gereken çok önemli bir konu. Şu anda Meclis'te bütçe görüşmeleri var. Bütçe biter bitmez, bu konuyu ele alacağız." dedi.

Bir basın mensubunun Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın kendisiyle ilgili 'yorulduğu' şeklindeki ifadeleriyle ilgili görüşleri sorulan Başbakan Erdoğan, devlet idaresine talip olanların birçok fedakarlıkta bulunması gerektiğini belirterek, halkı için yaptığı bu fedakarlıklarının semeresini halkın teveccühüyle fazlasıyla alacağını düşündüğünü söyledi.