Yolcu taşıyan taksi alev aldı

Ankara'da seyir halindeki taksi alev aldı, araç içerisinde bulunan yolcular kendini dışarı zor attı.

Hasan Deren idaresindeki 06 T 3582 plakalı ticari taksi, Altındağ ilçesinde Ali Soytürk isimli yolcuyu alarak yoluna devam etti. Şehit Kaya Aldoğan Caddesi'nden Bentderesi Caddesi istikametine giden araç, bir anda alev aldı. Aracın yandığını fark eden Soytürk ile şoför Deren, araç hareket halinde iken kendilerini dışarı attı. Alevler içindeki araç ise kavşaktan geçtikten sonra, yol kenarındaki kaldırıma çarparak durabildi. Alev alev yanan araçtan zaman zaman patlama sesleri duyuldu.

Otomobilden atlayan ve yanmaktan son anada kurtulan Ali Soytürk ile şoför Hasan Deren'in ellerinde ve yüzünde yanıklar olduğu bildirildi. Ticari taksiyi alevler içinde gören vatandaşlar, itfaiye ve polise haber verdi. Taksidekilerin kurtulduğundan haberi olmayan itfaiye ekipleri, araç içinde kimse olması ihtimali üzerine alevler içindeki aracı kısa sürede söndürdü. Sönen araç, itfaiyenin müdahalesine rağmen zaman zaman parladı. Yangın söndürüldükten sonra araçta kimsenin olmadığı anlaşıldı. Kazayı hafif sıyrık ve yanıklarla atlatan ticari taksi şoförü olay yerine gelen ambulansla Dışkapı SSK Hastanesi'ne, yolcu ise başka bir ticari taksi ile Numune Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Görgü tanıkları, taksinin bir anda alev aldığını, içindekilerin yangının başlamasıyla kendilerini dışarı attığını gördüklerini söyledi. Aracın kaldırıma çarparak durduğunu anlatan vatandaşlar, "Biz de içeride kimse var mı diye kapısını açtık. Kimseyi görmeyince hemen araçtan uzaklaşarak 155'i aradık" diye konuştu.

Yangın sonrası otomobil kullanılamaz hale geldi. Hastanaye kaldırılan 2 yaralının tedavilerinin devam ettiği bildirildi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.