Sömestr tatili erkene alınacak

Domuz gribi salgınının hızla artmasının ardından, Milli Eğitim Bakanlığı okulların yarı yıl tatilini erkene çekebilecekleri açıklamasında bulundu.

Sömestr tatili erkene alınacak
Sağlık Bakanlığı, domuz gribi salgının yayılma hızını azaltmak için aşı başta olmak üzere çeşitli tedbirler almaya devam ederken, Milli Eğitim Bakanlığı da 23 Ocak’ta başlayacak olan sömestre tatilini daha erken bir tarihe almak için çalışmalara başladı.

EĞİTİM PROGRAMI HAZIRLANIYOR


Ancak bu uygulamanın karşılığında okulların yazın eğitim ve öğretim yapması da gündemde. Konuyla ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu “Henüz kesinleşmiş bir takvim yok. Ama sömestre tatili duruma göre öne çekilebilir. Okulların tatil edilmesi, geçici veya süreli olarak kapatılması, sömestre tatilinin erkene çekilip, ileriye alınması gibi tedbirler, buna ilişkin çalışmalar devam ediyor. Ancak kesinleşmiş bir şey yok” dedi.

Öte yandan okullarda aşılama programı velilerin iznine göre pazartesi gününden itibaren başlayacak. Velilerden aşıyla ilgili form alınıyor. Aşılanan çocuklara belli süre rapor verilecek.