Şivan Perver'e dön çağrısı!

Hükümet,Ünlü Kürt Şarkıcı Şivan Perver'in yurda dönmesi için gereken çalışmaları başlattı.

Hükümet, Şivan Perver'in yurda dönmesi için çalışmalarını başlattı. Bu çerçevede 3 millet vekili Perver'le görüşmek üzere Almanya'ya gönderildi.

Kürt sanatçı Şivan Perwer için Almanya'ya gönderdi.

Ak Partili 3 milletvekili Gülşen Orhan, Abdurrahman Kurt ve İhsan Arslan Almanya’ya giderek ünlü sanatçı Şivan’a ‘dön’ çağrısı yaptı.

ŞİVAN'LA KÜRTÇE DÜET

Hükümet, 3 milletvekilini ünlü Kürt sanatçı Şivan Perwer için Almanya’ya gönderdi. Perwer’in adını taşıyan vakfın Bonn’daki açılış kokteyline katılan Ak Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, Perwer’le Kürtçe düet yaptı. Orhan, “Kürtlüğümüzü senin şarkılarını dinleyerek tanıdık” dedi. Orhan, Perwer’den Türkiye’ye dönmesini istedi. Ancak, Perwer, Kürt sorunu çözülmeden Türkiye’ye dönmeyeceğini söyledi.


Fırat Haber Ajansı ve Kürt internet sitelerinin haberine göre kokteyle Ak Parti Diyarbakır milletvekilleri İhsan Arslan, Abdurrahman Kurt ve Orhan ile DTP Milletvekili Hasip Kaplan, eski DEP Milletvekili Sedat Yurttaş ve gazeteci Cengiz Çandar katıldı.

35 yıldır sürgün yaşadığını belirten Perwer, şöyle konuştu:

“Ben sadece turist olarak Türkiye’ye gitmek istiyorum. Ortada bir realite var. O sorun çözülmeden ben gitmiyorum. Şu an da ‘Kinem’i’ (Kürt destanı) orada okumamı kaldıramazlar. Ben de dönmek istiyorum. Ama Kürt sorunu çözülmeden benim gelmemi beklemesinler. Halk olarak özgürlüğü çok istiyoruz, eğer özgürlüğü istemeseydik bugünlere gelemezdik.”