Sicilya mafyasında deprem

İtalyan polisi Sicilya mafyasının Cosa Nostra'sına büyük bir darbe vurdu.

Cosa Nostra'nın onbeş yıldır aranan iki numaralı lideri Domenico Raccuglia, Batı Sicilya'nın Trapani şehrine yakın Calatafini isimli bir köyde yakalandı.

Mafya lideri Raccuglia, İtalya'da aranan mafya mensuplarının en tehlikeli (içişleri bakanlığı listesindeki) 25 kişisinden biriydi. Raccuglia adam öldürmek, adam kaçırmak, gasp ve benzeri birçok suçtan gıyabında yargılanmış üç sefer ömür boyu hapse mahkum edilmişti. Öldürdüğü kurbanlar arasında Giuseppe di Matteo isimli 13 yaşında bir çocuk da vardı. Bu çocuk, 1996'da mafya'dan ayrılarak, pişmanlık yasasından faydalanıp, mafya hakkında polise bilgiler veren eski bir mafya üyesinin çocuğuydu ve intikam amacıyla öldürülmüştü.

İtalya İçişleri bakanı Roberto Maroni mafya liderinin yakalanmasını Cosa Nostra'ya atılan büyük bir darbe olarak niteledi. Sicilya mafyasının bir numaralı lideri Matteo Messina Denaro da Batı Sicilya'da yaşıyor.

İki numaralı Domenico Raccuglia yakalanana kadar polis onbeş yıl kedi-fare oyunu oynamak zorunda kaldı. Raccuglia'nın eşi sürekli gözetim altında tutulduğu halde bu süre içinde Raccuglia'dan bir de çocuk sahibi oldu