Okullarda trafik eğitimi

Balıkesir'in Burhaniye Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda Trafik Okulu Profesi kapsamında trafik polisleri ile jandarma trafik timi ve belediye trafik zabıtası öğrencilere ders verecek.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda, Trafik Okulu Projesi kapsamında başlatılan çalışmalar büyük ilgi gördü. Müdür yardımcısı Erhan Tuna’nın öncülüğünde başlatılan çalışmalara katılan trafik polisleri Bülent Aktaş, Cengiz Seymen ve Hayri Barındırır ile jandarma trafik timinden başçavuş Necmettin Şahin, uzman Çavuş Osman Değirmenci ve Süleyman Erdoğdu ile belediye trafik zabıtaları Mehmet Gültoplayan ve Nadir Serim öğrencileri bilgilendirdi.

Öğrencilere trafik kurallarının uygulamalı olarak anlatıldığı eğim çalışmasının ardından trafik ekiplerine teşekkür eden okul müdürü Veysel Karaaslan, Trafik Okulu Projesinin ilçede yalnız kendi okullarında uygulandığını söyledi. Dr. Cafer Tuncer’in de trafikte ilkyardım konusunda ders verildiğini belirten müdür Karaaslan, “Okulda eğitim kalitesini artırmak için çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıl başlattığımız Enerjim Yarına Kalsın, Beyaz Bayrak ve Çevreci Örnek Okul projelerini başarıyla tamamladık. Bu projelerin sonunda aldığımız bayraklar okulumuzda dalgalanmaktadır. Şimdi de Trafik Okulu Projesini başlatıyoruz. Bunun ilk eğitimini bu gün başlattık. Bu proje ile öğrencilerde güvenli trafik bilinci oluşturulacak.

Öğrencilerin trafik kurallarına duyarlı olmaları sağlanacak. Yaşam boyu öğrenen ve insan haklarına saygılı bireylerin yetişmesini amaçlıyoruz. Eğitimlerimiz devam edecek. Önümüzdeki aylarda trafik parkında teorik ve pratik trafik eğitimi verilecek. Okul bünyesinde konu ile ilgili olarak resim, afiş, şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenlenecek. Ayrıca trafikle ilgili tiyatro gösterileri de yapacağız. Eğitimde bize destek olan trafik ekiplerine, proje sorumlusu müdür yardımcısı Erhan Tuna’ya, öğretmen arkadaşlarıma ve öğrencilerime teşekkür ediyorum” dedi.