Nilüfer Belediyesi hazırlıklarını tamamladı

Nilüfer Belediyesi vatandaşların Kurban Bayramı'nı huzur içinde geçirmesi için tüm çalışmalarını tamamladı.

Bursa Nilüfer Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramı'nı huzur içinde geçirebilmelerini sağlamak amacıyla bir dizi önlem aldı. Zabıta Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Veteriner İşleri Müdürlüğü dört günlük bayram süresince görev başında olup, kesintisiz hizmet verecek.

Vatandaşların hijyenik koşullarda ibadetlerini yerine getirmesi için hazırlanan kurban kesim yerlerini mutlaka kullanmaları gerektiğini söyleyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Büyük ve küçükbaş hayvan satış yeri olarak yıl boyunca hizmet veren Alaattinbey Hayvan Pazarı'nda tüm hazırlıklarımız tamam. Burada kurban satışları halen devam ediyor. Ayrıca Kurban Bayramı boyunca belediyemiz tarafından İhsaniye, Ataevler, Konak pazar yeri ile Alaaddinbey Hayvan Pazarı ve Akçalar Mezbahası başta olmak üzere 5 ayrı noktada kurulan kasaplı kesim yerlerinde hijyenik koşullarda kesim yapılabilecek." dedi.

Kurban Bayramı boyunca Zabıta, Temizlik ve Veteriner İşleri Müdürlükleri'nin de görevlerinin başında olacağını hatırlatan Başkan Mustafa Bozbey, "Kurbanını kendi kesmek isteyen vatandaşlarımızı mağdur etmemek için Nilüfer'de 14 ayrı kesim yeri belirledik. Bunlar; Karaman, Fethiye, Esentepe, Gazi, Işıktepe, Kültür, Üçevler, Altınşehir ve Çamlıca pazar yerleri ile Hasanağa merkez kesim yeri, Hasanağa TOKİ (Kızılcıklı Mahallesi), Kayapa Otoparkı, Görükle Şantiyesi ve Görükle Göçmen Konutları Pazaryeri. Umarım bu yıl da geçmiş yıllarda olduğu gibi sorunsuz ve kazasız bir bayram geçiririz. Tüm hemşerilerimin Kurban Bayramı'nı şimdiden kutlarım." diye konuştu.

Bu arada kurban kesim ücretleri Alaaddinbey Hayvan Pazarı ve Akçalar Mezbahası'nda büyükbaş 180 TL, küçükbaş 30 TL, İhsaniye, Ataevler ve Konak pazar yerinde büyükbaş 150 TL, küçükbaş 25 TL olarak belirlendi. Kurbanını kendisi kesecek olan ve sadece tesisten yararlanacak vatandaşlardan ise kurban başına 5 TL alınacak.