Netanyahu'dan Filistin'e tehdit!

İsrail Başbakanı, Filistin devlet olması halinde anlaşmaları iptal edeceklerini ifade etti.

Filistinlilerin devlet kurmak amacıyla Birleşmiş Milletler'den yardım istemek için hazırlıklarda bulundukları şeklindeki haberlerin ardından, İsrail Başbakanı Bünjamin Netanyahu bir açıklamada bulunarak, Filistin yönetiminin tek taraflı olarak devlet ilan etmesi durumunda aralarındaki ikili anlaşmaların sona erebileceği tehdidinde bulundu.

Netanyahu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, barışı sağlamanın tek yolunun barış görüşmeleri masasının etrafı olduğunu söyledi. Filistinlileri barış görüşmelerine davet eden Netanyahu; 'Barış görüşmelerinin başlaması için her hangi bir ön şart koşmuyorum.' Şeklinde konuştu.

Filistin'deki son duruma de değinen Netanyahu, Filistin güvenlik güçlerinin başarılarından övgüyle bahsederek, bunun ekonomik iyileşmeyi de beraberinde getirdiğini söyledi. 'İçeride sağlanan güvenliğin siyasi barışı da peşinden getirmesi gerekir.' Dedi.

İsrailli yetkililer daha once Filistinlilerin tek taraflı olarak devlet ilan etmeyi istediklerini söylemişlerdi. İsrail radyosu Filistin yönetimi başkanı Mahmut Abbas'ın devletin tek taraflı olarak ilan edilmesine karşı çıktığını bildirdi.

İsrailli uzmanlar, Mahmut Abbas'ın ve diğer bazı Filistinli yöneticilerin tek taraflı olarak devlet ilan etmekten çekinmelerinin sebebinin, İsrail'in Batı Şeria'yı işgal etmesinden çekinmeleri olduğunu söylüyor.

Filistin Devletinin ilanınını gerekçe göstererek, İsrail'in Batı Şeria'yı tamamen işgal etmesinden çekiniliyor.