Mustafa Kemal konserde anıldı

Bodrum'da çalışmalarını sürdüren Karya Kültür ve Sanat Derneği (KARSANAT) konserler dizisi ilk konserine Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anarak başladı.

KARSANAT derneği korosu, bu yılki konserler dizisinin ilkinde, Karya Barok Yaylı Çalgılar Dörtlüsü Nilgün Ketenci, Rüstem Mustafayev, Evrim Baştaş ve Suna Yüksel sahne aldı.

KARSANAT Derneği Başkanı Gülderen Erdoğmuş konser öncesinde yaptığı konuşmada “Cumhuriyetimizin kuruluşuyla birlikte konservatuarlar, güzel sanatlar akademileri açılarak, ülkemizde birçok sanatçı yetişmiş ve yetişmektedir. 10-16 kasım Atatürk’ü Anma Haftası kapsamında, derneğimiz değerli sanatçılarımızı ağırlıyor ve sezona da merhaba diyor” dedi.

Marmara Koleji Halikarnasos Kültür Merkezi’ndeki konserde sahne alan sanatçılar, Bach, Mozart, Boccherini’den eserlere yer verdiler.

Derneğin konserler dizisine, 5 aralık cumartesi günü saat 19.00’da “Sonbahar Resitali” ismi ile viyolonsel ve piyano ikilisi olan Dilbağ Tokay ve Emine Serdaroğlu’nun sahne alacağı konserle devam edileceği bildirildi.