Erdoğan makam aracını kendisi kullandı

İzmir-Ankara Bölünmüş yolunun açılışı için İzmir'e gelen Başbakan Erdoğan, Manisa'nın Turgutlu ilçesine giderken makam aracının direksiyonuna geçti.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın İzmir ziyaretinden bazı detaylar şöyle:

- Adnan Menderes Havalimanı'na Erdoğan'ı karşılamaya gelen gazetecilerin araçlarının alana alınmaması nedeniyle araçlar uzak bir mesafeye park edildi. Başbakan Erdoğan'ın havalimanına gelip Başbakanlık otobüsüne binmesinin ardından konvoyu takip edecek olan gazeteciler birbirleri ile yarıştı.

- Başbakan Erdoğan, İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde konuşma yaptığı sırada isminin Ali Osman Atalay olduğu öğrenilen yaşlı bir vatandaş fenalaştı. Fenalaşan vatandaşa korumalar ve sağlık görevlileri müdahale etti. Kendine gelen Ali Osman Atalay isimli vatandaş daha sonra Başbakan Erdoğan'ın konuşmasını büyük bir heyecanla izledi.

- Başbakan Erdoğan'a ulaşmaya çalışan bir diğer vatandaş ise Halil İbrahim Kılınç'tı. Halil İbrahim Kılınç isimli vatandaş hasta olan yeğeninin durumunu anlatan bir mektubu korumaları aracılığı ile Başbakan Erdoğan'a ulaştırdı.

- Başbakan Erdoğan'a Bank Asya 1. Ligi'nde mücadele eden Altayspor taraftarları bir atkı hediye etti. Başbakan Erdoğan Altayspor atkısı ile bir süre gezdi.

- İzmir'den ayrılıp Manisa'nın Turgutlu ilçesine gidecek olan Erdoğan, makam arabasının direksiyonuna kendisi geçti. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da eşlik ettiği Erdoğan makam arabasını kendisi kullandı.

- Manisa'nın Turgutlu ilçesinde Mehter Takımı tarafından karşılanan Erdoğan, ağaçlardan vatandaşları net olarak göremeyince Başbakanlık otobüsünü yönlendirerek görebileceği bir yere çektirdi.

- Açılışı Başbakan Erdoğan tarafından yapılan İzmir-Ankara Bölünmüş Devlet Yolu'nda ilk kaza Başbakan Erdoğan Turgutlu ilçesinde vatandaşlara hitap ederken meydana geldi. Yolun İzmir-Turgutlu arasında 35 SC 033 plakalı araç yoldan çıkarak yan yattı. Araçta bulunan biri çocuk 3 kişi yaralandı. Yaralılar Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.