Yusufça'da seçim heyecanı başladı

Burdur'un Gölhisar İlçesi'ne bağlı Yusufça Beldesi'nde belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği seçimlerine başlandı.

Yusufça'da seçim heyecanı başladı
İdare Mahkemesi'nin beldenin yeniden belediye tüzel kişiliğiyle yönetilmesi doğrultusunda karar vermesinin ardından, Burdur Valiliği seçim yapılana kadar Gölhisar Orman İşletme Müdürü Kemal Ayan'ı belediye başkanı olarak atadı. 6 sandıkta 1383 seçmenin oy kullanacağı seçimler için 37 yıllık belediye tarihinde Bakan, Genel Başkan görmeyen Yusufçalılar, seçimler dolayısıyla 1 Başbakan Yardımcısı, 3 Bakan, 2 genel başkan ve bir de Grup Başkanvekili ağırladı. Belediye başkanlığı seçimi için AK Parti'den Yılmaz Akkaş, CHP'den Kadir Tavas, SP'den Bekir Karayel, DSP'den Hüseyin Canyürek, DP'den Mehmet Tezcan, TKP'den Erhan Altınkaynak aday oldu.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Yusufçalılar, Yusufça İlköğretim Okulu'nda kurulan 1001, 1002, 1003, 1004, 1005 ve 1006 nolu 6 sandıkta oy kullanma işlemine başladı. Bazı adayların da oylarını kullandığı beldede seçim heyecanı sürüyor.

Dün CHP lideri Baykal'ın da ziyaret ettiği beldedeki seçim sonuçları 'Demokratik Açılım' tartışmalarının ardından önemli bir gösterge sayılıyor.