Milaslı muhtarlar buluştu

Milaslı muhtarlar, Milas Muhtarlar Derneği'nin düzenlediği bir dayanışma gecesinde buluştu.

Milas Muhtarlar Derneği tarafından TKİ Sosyal Tesisleri’nde muhtarları bir araya getiren bir yemek düzenlendi. Yemeğe Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas İlçe Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Yusuf Esen, CHP İl Genel Meclis Üyeleri Halil Mutlu ve Halil Ilbıra, MHP İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Kocabaş, AK Parti İlçe Başkanı Durmuş Cüce ve Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Kıprak, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Enver Tuna ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcı Hüseyin Mat, muhtarlar ve basın mensupları katıldı.

Yemeğin ardından plaket törenine geçildi. Gecenin sunuculuğunu yapan Araştırmacı Yazar Nevzat Çağlar Tüfekçi’nin Milas Muhtarlar Derneği Başkanı Dursun Gün’ü mikrofona davet etti. Gün: “Milas Muhtarlar Derneği Birlik, Beraberlik ve Dayanışma Yemeği’ne katılan tüm muhtarımıza teşekkür ediyorum. Muhtarlarımızı böyle bir arada görmekten büyük mutluluk duydum. İnşallah her zaman el ele dayanışma içinde oluruz” diye konuştu.

“BİRLİK VE DAYANIŞMA İÇİNDE OLALIM”
Gün’ün ardından mikrofona gelen Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı da, “Burada olduğu gibi muhtarlarımızın hep bir arada olmalarını istiyoruz. Bizim birlik, beraberlik ve dayanışmaya ihtiyacımız var. Biz ne kadar çok bölünürsek, ne kadar çok dernek olursak o kadar gücümüz azalır. Onun için Milas’ta muhtarlar tek bir dernek altında toplanmalı.
Siz muhtarlar benim en yakın çalışma arkadaşlarımsınız. Özellikle kırsal kesimlerde bir sorun olsa ilk olarak temasa geçtiğimiz kişiler sizlersiniz. İşbirliği içinde olalım, duyarlı olalım, sonuçta vatandaşlar tarafından seçilerek bu göreve getiriliyorsunuz, bu güvene layık olalım” dedi.

Muhtarlardan özellikle vatandaşların kendi sorunlarını kendilerinin çözmeye alıştırmalarını isteyen Kaymakam Atçı, bu ruhun geliştirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Milas Muhtarlar Derneği Başkanı Dursun Gün, kendilerine verdikleri desteklerden dolayı Kaymakam Atçı’ya teşekkür plaketi takdim etti. Kaymakam Atçı tarafından da Dernek Kurucu Başkanı Alaaddin Yüce’ye plaket verildi, Yüce, olmadığı için yerine plaketi Şenköy Muhtarı Sadık Çobanyıldızı aldı.
5 yıl ve üzerinde görev yapan muhtarlara da göstermiş oldukları çalışma gayretleri nedeniyle teşekkür plaketi verildi.