Memurlar direkten döndü

Banka ATM'lerine yerleştirdikleri gizli kameralar ile binlerce memurun maaşları almak isteyen çete son dakika operasyonu ile yakalandı.

Memurlar direkten döndü
Fatih Asayiş Büro Amirliği ekipleri, bir istihbaratı değerlendirerek binlerce memurun maaşını çalınmaktan kurtardı."Son dakika" adı verilen operasyon ile Bulgaristan uyruklu 3 kişinin yapacağı büyük vurgun saatler kala engellendi. Beyazıt'ta genellikle memurların kullandığı ve çok yoğun işlem yapılan Vakıfbank'ın para çekme makinesine yerleştirdikleri düzenek ve gizli kamera ile kart bilgileri ve kart şifrelerini ele geçiren Bulgaristan uyruklu üç kişi yakalandı.

Zanlıların ayın 15'inde Vakıfbank'a yatan memur maaşlarını kopyaladıkları kartlarla çekme hazırlığı yaptıkları ve 15 Kasım'a saatler kala yapılan operasyonla yakalandıkları belirtildi.

KART KOPYALAMA DÜZENEĞİ VE GİZLİ KAMERA


Vakıfbank Beyazıt Şubesi ATM'sinin kart bölmesine yerleştirilen gizli bir düzenek tespit eden Fatih Asayiş Büro Amirliği ekipleri konuyla ilgili araştırma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda 3 yabancı uyruklu kişinin memur maaşlarının hesaplara yatırılmasından bir önceki gün düzeneği ATM makinesine yerleştirdiği tespit edildi. Bunun üzerine banka şubesinin önünde pusu kuran polis ekipleri, düzeneği kontrol etmeye gelen Bulgaristan uyruklu Miroslav Uzunov, Gyuro Sergeev ve Tsvetan Dimitrov'u ksıkıvrak yakaladı. ATM'nin kart girişine yerleştirilen çipi çıkaran Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları incelemede zanlıların kart şifrelerini elde etmek için ATM'ye gizli kamera yerleştirdiklerini tespit etti.