İnternet evine büyük ilgi

Ulaştırma Bakanlığı ile Türk Telekom Genel Müdürlüğü'nün yürüttüğü bir proje ile Çorum'un Sungurlu ilçesine açılan internet evi herkes tarafından büyük ilgi görüyor.

İnternet evine büyük ilgi
Türkiye'de internet kullanımını yaygınlaştırarak bilgi toplumunun temellerini atmayı hedefleyen Türk Telekom, 2007 yılında başlattığı proje ile her ilçeye bir internet evi açmak için çalışma başlatmış bu kapsamda Çorum Valisi Mustafa Toprak'ın açılışını yaptığı internet evi ilçe belediye binası alt katında düzenlenen törenle hizmete girmişti.

Her gün 100 öğrencinin ziyaret ettiği internet evinin Türkiye genelinde düzenli ve seviyeli internet evleri arasında ilk sıralarda yer aldığı belirtiliyor.
Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, internetin yarar sağlayacağı gibi bazen de zararları olduğunu ifade ederek, öğrencileri uyardı.
İnternetin 21. yüzyılın olmazsa olmazlarından olduğunu ifade eden Uzunkaya, "İnterneti iyi amaçlar çerçevesinde kullanmalıyız. İnterneti yanlış kullandığımız takdirde başımıza büyük belalar alabiliriz" dedi.

Telekom Sungurlu İşletme Şefi Cemil Çobaner ise internet evinin bilgi alışverişi amaçlı kullanıldığını, ilçe insanının rahatça ve güvenle internet evine gelebileceklerini, bilgilere güvenle girebileceklerini ve hem ücretsiz hem de zararlı sitelere karşı bilgisayarların filtreli olduğunu söyledi.