Başkent'te trafik kazası: 2 ölü

Başka bir kazada yaralanan kadına , aracını durdurup ona yardıma giden bir sürücü, yoldan geçen başka bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti. Kazada her iki araçta bulunan 5 kişi de ağır şekilde yaralanırken, araçlar kullanılmaz hale geldi.

Ankara'daki kaza, Ankara-Eskişehir yolunun 35. kilometresinde meydana geldi. İbrahim Ünsal idaresindeki 06 YTJ 89 plakalı kamyonet, Eskişehir yönünden Ankara istikametine giderken karşı şeridin bariyerlerine çarparak savrulup yolun ortasına düştü. Kaza anında araçta bulunan bazı kişiler yola savrularak yaralandı.

Bu sırada, 43 FT 107 plakalı aracıyla olay yerinden geçmekte olan Mehmet Erkan ile yanındaki arkadaşı, kazayı görünce araçlarını durdurarak yaralıların yardımına koştu. Erkan'ın kazazedelere yardıma koştuğu sırada, kazayı gören başka sürücüler de yoldan geçen diğer araçları durdurmaya çalıştı. Fakat 06 AUZ 74 plakalı, sürücüsünün ismi henüz öğrenilemeyen otomobil, yerde duran yaralı Gül Yılmaz ile yardımına gelen Mehmet Erkan'a ardından da kaza yapan araca çarptı. Arkadan gelen aracı fark eden Erkan ve arkadaşının kaçmaya çalıştığı, Erkan'ın olay yerinden uzaklaşamaya fırsat bulamayarak aracın altında kaldığı öğrenildi. Kazada yardıma giden sürücü Erkan'ın cesedi yolun kenarına fırladı. Yaralı Gül Yılmaz aracın altında sürüklenerek olay yerinde hayatını kaybetti.

Kamyonet sürücüsü Ünsal ve her iki araçta bulunan 5 kişi ağır şekilde yaralandı. Kazada yaralananlar itfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları yerden kurtarıldı. Yaralılar Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kazadan sonra polis ekipleri olay yerinde yaralılara ve ölenlere ait eşyaları aradı. Kazaya karışan araçlar kullanılmaz hale geldi.