Terör 2010'da bitecek

Demokratik Açılım'da son durum değerlendirmesi yapan, Türkiye Parlamenterler Birliği Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. İrfan Gündüz, 2010 yılında Türkiye'de terörün biteceğini söyledi.

AK Parti Denizli İl Başkanlığı'nın kasım ayı İl Danışma Meclisi toplantısı, Belediye Sanat Merkezi'nde yapıldı. Toplantıya AK Parti Adıyaman Milletvekili Şevket Gürsoy, Denizli milletvekilleri Mehmet Salih Erdoğan, Mehmet Yüksel ve Mithat Ekici, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, AK Parti İl Başkanı Bilal Uçar, Merkez İlçe Başkanı Uğur Erdoğan ve çok sayıda partili katıldı.

Toplantıdan önce basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Milletvekili Gündüz, demokratik açılımla ilgili bilgilendirme çalışmalarına önce partililerinden başladıklarını belirtti.

Gündüz, "1 trilyon dolara mal olan terör belasıyla uğraşıyoruz. Türkiye bununla yüzleşmek zorunda. İnşallah 2010 Ocak ayına kadar terörden kurtulacağız" dedi.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Uçar, "Millet olarak çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Tarihteki muhteşem günleri hatırlatan, yeniden büyük Türkiye'nin inşasında hepimiz önemli anlara tanıklık ediyoruz. Yıllardır ayağımıza vurulan prangaları kırıyor, engelleri kararlı bir duruşla aşıyoruz. Milletimiz, yıllardır özlediği istikrar ve güveni partimiz ve iktidarımızla yakalamış olmasının mutluluğuyla daha büyük hedeflere koşuyor" diye konuştu.

Açılım sürecinde AK Partilileri dikkatli ve sabırlı olmaları konusunda uyaran Başkan Nihat Zeybekci ise, "Milliyetçilik, bu ülkenin gelecek nesillerinin daha iyi eğitim görmesi demek. Eğitim gören çocukların, dünyadaki rakipleriyle yarışması demek. Halkçılık, bu ülkede yaşayan insanların dertleriyle dertlenmek, yok olmanın yokunu gidermek demek. Hasta olanın hastalığını bulmak demek. Gerçek milliyetçilik, bu ülkeyi parçalamadan, bütün insanlarının dilediği gibi yaşadığı bir Türkiye'yi kurmak demek" ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde hayvan otlatırken patlama sonucu ölen Ceylan Önkol'un yanına, "güvenli olmadığı" gerekçesiyle gitmeyen savcının helikopterle gitmesine de dikkat çeken Zeybekci, şunları kaydetti: "Eğer bir köyde bir kız çocuğu, kırda bayırda oynarken patlamayla hayatını kaybettiğinde Türkiye Cumhuriyeti savcısı üç gün sonra, yedi tane Skorsky helikopter eşliğinde gidiyorsa bu ülke, dilim varmıyor ama fiilen bölünmüştür. Milliyetçilik, oraya asker ve silah desteğiyle gitmek değil, her Türk vatandaşının barışla, kardeşlikle, huzurla gidebilmesi demektir. 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' demekle çözüm olmuyor. 1940'lardaki olaylardan sonra Dersim isyanını bastırdık da ne oldu? Van'dan Denizli'ye sürdük de ne oldu? Aşağışamlı'ya geldiler de ne oldu? Bunun çaresi, bu milletin kanında, geninde var. Binlerce yıldır bu ülkenin topraklarında, hiçbir arıza olmadan yaşadık. Formül ayrılıkları depreştirmek değil, birlikteliklerle yeşillendirmektir"