Şefaatli'ye mısır kurutma tesisi

Yozgat Şefaatli'ye mısır kurutma tesisi kurulacağı öğrenildi.

Şefaatli Ziraat Odası Yönetim Kurulu üyesi Zeki Akbulut, ilçede buğday ve pancara alternatif ürün olarak mısır ekimini yaygınlaştıracaklarını belirterek, "İlçemizde çiftçilerimiz daha önce mısır ektiler, çok iyi de verim aldılar. Ancak kurutma işini yapamadıkları için zarar ettiler. Çiftçilerimizin zarar etmemesi, buğday ve pancara alternatif olarak mısır ekilmesi için oda olarak mısır kurutma tesisi kurmaya karar verdik" dedi.
Tesisin yaklaşık olarak 200 bin TL'ye mal olacağını ifade eden Akbulut, "Tesis için arsa aldık, yakın bir zamanda çalışmalara başlanılacak. Oda olarak daha önce saatte 3 ton eleme yapan selektör kurmuştuk. Mısır kurutma tesisinden sonra da salça fabrikasının kurulması için çalışma yapacağız" diye konuştu.
Şefaatli ilçesinde 6 bin kayıtlı çiftçinin bulunduğuna değinen Akbulut, "Verimli topraklara sahip ilçemizde Gelingüllü Barajı’ndan sulanan büyük miktarda arazi bulunmakta, ayrıca Karanlık Deresi çevresinde sulanmaktadır. Sulanabilir alanlarda mısır ve domates üretimi yapılması planlanmaktadır. Üretilen mısır, mısır kurutma tesisinde kurutulurken, domates de salça fabrikasına verebilecek. Böylelikle alım garantili ürünler üretilmiş, çiftçimiz daha fazla kar etmiş olacak" şeklinde konuştu.