Doğalgaz denetimi artacak

İGDAŞ, doğalgaz kullanımındaki olumsuzlukların giderilmesi için kontrollerin sıklaştırılması amacıyla Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na başvurdu.

İGDAŞ, doğalgaz kullanımının güvenliliğini sürdürebilmek için, iç tesisatların zaman içerisinde meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı, periyodik olarak kontrol edilmesinin gerektiğini savunuyor.

EPDK'nın olumlu baktığı düzenlemeyle, vatandaşlar iç tesisatlarını, yetkili tesisatçı firmalara kontrol ettirerek, doğalgaz kullanım uygunluk belgesi alacaklar ve doğalgaz dağıtım şirketlerine beyan edecekler. Uygunluk belgesi almayan abonelerin gazı kesilecek. EPDK eğer uygulamayı zorunlu hale getirirse, Türkiye'deki tüm doğalgaz aboneleri için geçerli olacak.

Çalışmanın şu anda öneri olarak görüşüldüğünü kaydeden İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan "İGDAŞ, ilk müşterisini 1992 senesinde aldı O tarihten beri kullanılan tesisatlar var. Şu anda 10 yaşın üzerinde 1 milyon iç tesisat var. Bu tesisatlar yıprandığı için ekonomik ömrü azalmış olabilir. Bu nedenle risk oluşturabilirler" dedi.