Yeniceabat'ta cami açılışı

Bursa'nın Yeniceabat köyünde Harput Şirketler Grubu tarafından yaptırılan cami dualarla ibadete açıldı.

Yeniceabat'ta Harput Şirketler Grubu tarafından 3 dönümlük arazi üzerine bir yılda yapılan Saadet Etkeser Camii dualarla ibadete açıldı. Açılış törenine Vali Şahabettin Harput, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Müftü Mahmut Gündüz, İl Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, AK Parti İl Başkanı Nagip Vardar ile çok sayıda davetli katıldı. Harput Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Etkeser, aynı anda bin kişinin ibadet edebileceği caminin köy halkına hayırlı olmasını dileyerek, "Keşke Allah daha fazla verse de daha fazla hizmetle de bulunabilsek. Yeniceabat benim memleketimdir. Rahmetli annem de burda yatıyor. Onun hatırasını yaşatmak için bu güzel camiin inşaatini üstlenip alnımızın akıyla tamamladık. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.
Etkeser, Yeşil Camii'n restarosyonunu da üstlendiklerini, 3 yıl içinde onu da tamamlamak istediklerini belirtti. Etkeser, mimarlığını Mehmet Arıkan'ın yaptığı restorasyonun büyük bir titizlik ile sürdüğünü belirtti.
Saadet Etkeser Camii'nin açılışını Vali Harput ile Başkan Altepe birlikte yaptı. Camide cuma namazını kılan Harput ve Altepe, Bursa Müftüsü Mahmut Gündüz'ün vaazını dinledi. Namaz sonrası camiyi gezen davetliler, hizmetlerinden dolayı Etkeser'e teşekkür etti. Açılış sonrası cemaate yemek ikram edildi.