Tefecilere büyük darbe

Adana'da, yaklaşık 150 esnaf ve çiftçiye yüzde 15 faizle para veren, ödeyemeyenlerin de zorla tarlasını ve iş yerini almaya çalışan çeteye darbe vuruldu.

Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, çiftçi ve esnaftan gelen şikayetler üzerine harekete geçti. İddiaya göre ekipler, verilen istihbarat üzerine yaptığı çalışma sonucunda daha önce tarlada çalışan ve kod adı 'Hadi Delibaş' olan bir kişinin tefecilik çetesi kurduğunu belirledi. Delibaş'ın; kurduğu çete ile zor durumda olan esnaf ve çiftçiye yüzde 15 faizle para verdiği, parayı ödeyemeyen çiftçi ve esnafın zorla tarlasını, traktörünü, aracını ve dükkanını aldığı kaydedildi. Şahısların, parayı ödemeyen bazı kişileri ise dağa kaldırarak işkence yaptıkları ileri sürüldü.

Ekipler, bütün iddiaları değerlendirerek evlere yaptıkları operasyonlarda çete lideri Delibaş ile birlikte 9 kişiyi gözaltına aldı. İddiaya göre çete liderinin, 1 yıl içinde tefecilik işinden 1 milyon TL'lik çek-senet kazancı olduğu bildirildi.

Gözaltına alınan şahıslar, bugün emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.