Hamilelere kırmızı et önerisi!

Hamilelik döneminde en çok kansızlık sorunu yaşayan kadınların demir eksiğini yaklaşan Kurban Bayramı'nda kırmızı et tüketerek giderebileceğini belirten uzmanlar, aşırıya kaçılmasının da tehlikeli olabileceğini ifade etti.

Hamilelere kırmızı et önerisi!
Gebelik döneminde bebeğin gerekli olan enerjiyi anneden aldığını hatırlatan uzmanlar, anne adaylarının protein, kalsiyum ve demir gibi öğelere ihtiyaçlarının arttığını vurguladı. Uzmanlar, Türkiye'de hamile kadınların yüzde 74'ünün, doğurganlık çağındaki kadınların da yüzde 50'sinin demir eksikliği sebebiyle anemik olduğunu açıklarken, kadınların yaklaşan Kurban Bayramı'nda yüksek miktarda demir bulunduran kırmızı et tüketimine özen göstermesi gerektiğini belirtti.

Kolesterol korkusuyla çoğu kişinin kırmızı et tüketmediğini, bunun da sağlık sorunlarına sebep olabileceğini anlatan uzmanlar, aşırıya kaçılması durumunda da tehlikeli sonuçlar doğurabileceğine değindi. Kurban Bayramı'nda aşırı et tüketiminde de kaçınılması gerektiğini söyleyen uzmanlar, "Etin yanında sebze de tüketilmelidir. Etlerin, sebzelerle birlikte pişirilmesi de sağlıklı bir yöntemdir. İç yağlar yemeklere katılmamalıdır. Ayrıca kurban eti hemen tüketilmemelidir. Etlerin, buzdolabında en az 24 saat bekletilmesi gerekir. Bu yöntem mide ve bağırsak sağlığı için uygundur" dedi.

Bayramlarda ikramların da değişmesi gerektiğini belirten uzmanlar, Kurban Bayramı'nda et tüketimi artacağından hamurlu ağır tatlılar yerine meyve ikramını tavsiye etti.