Faciadan kıl payı dönüldü!

Eskişehir'de tramvay hattının geçtiği ve yıkım çalışması yapılan bir köprüdeki kaymayı fark eden vatman, muhtemel bir faciayı önledi.

Faciadan kıl payı dönüldü!
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Çevre Yolu'ndan Tepebaşı'na tramvay gidiş-geliş hatlarını taşıyan üst geçidin yanındaki eski taşıt köprüsünü yıkma çalışmaları yapılması esnasında müteahhit firmanın, gerekli fenni tedbirleri almadan köprü beton ayağının altını oymasıyla köprüde kayma meydana getirdi. Tepebaşı'na giden Estram'ın vatmanı Eczacılık Fakültesi'ne yaklaşınca geliş hattı tarafındaki köprü korkuluklarının olmadığını görerek tramvayı durdurdu. Meydana gelen tehlikeyi de, Tepebaşı durağında dönüşe hazırlanan tramvay vatmanına ve ilgililere bildirdi. Tramvay şirketi ve belediye yetkilileri olay yerine gelerek inceleme yaptı. Otogar-SSK seferleri durdurularak yolcular belediye otobüsleri ile taşınmaya başlandı. Çökme sırasında tramvaya ait yüksek gerilim hatlarına ve katenere enerji veren kablolar koptuğu için gerekli tedbirler alındı.
Yetkililer, karayolları ve müteahhit firmanın dikkatsizliğinin, büyük bir faciaya yol açmadan şans eseri önlendiğini belirterek, "Eğer çökmeyi vatman fark etmemiş olsaydı vagonlar altı boşalan üst geçide geldiğinde raylar çökecek ve tramvay Çevre Yolu'ndan geçmekte olan taşıtların üzerine düşecekti. Elektrik sebebiyle tramvayda ve taşıtlarda yangın dahil büyük bir facia yaşanabilirdi" dedi.
Estram şirketinin, belediye ve halk otobüsleri işletmelerinin tramvay seferlerinin yapılamadığı süre içindeki zararlarının büyük olacağı ve günde yaklaşık 70-80 bin kişinin söz konusu hatta taşındığı dikkate alındığında ortaya çıkacak ulaşım sıkıntısının ne kadar süreceği henüz bilinmiyor.