Erdoğan'dan 28 Şubat temizliği

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 28 Şubat sürecinden kalan uygulamaları temizleyin talimatı verdiği ifade edildi.

Başbakan Erdoğan, Başbakanlık arşivlerini tarattırıyor.28 Şubat süreci ve ordu içerisindeki cuntaların kararlılıkla ayıklanacağı belirtiliyiyor.

Başbakan Erdoğan düğmeye bastı; Başbakanlık'ta 28 Şubat temizliği başlatıldı.

Genelkurmay Başkanlığı, hazırladıkları internet andıcında Başbakanlığı işaret etmiş ve "Andıcı hazırlama direktifini 2000 yılında Başbakanlık'tan aldık" demişti.

BAŞBAKAN : NE VARSA SİLİN

Andıç talimatı 2000 yılı arşivinde de bulunamayınca, Genelkurmay'dan direktifin tam tarih ve numarası istendi. Bir yandan cevap beklenirken; diğer yandan Başbakan Erdoğan, yönetmelik ve genelgelerden 28 Şubat'ın izlerinin hemen silinmesini istedi.

BÜROKRATLAR 28 ŞUBAT'IN İZİNDE

Başbakan'ın talimatı üzerine Bürokratlar, tekrar arşive girdi. 55, 56 ve 57. hükümetler döneminde çıkarılan yönetmelik ve genelgeler tek tek raflardan indirildi.

MUĞLAK İFADELER İPTAL EDİLİYOR

İncelenen o dosyalarda, irtica ile mücadeleyle ilgili muğlak ifadeler aranıyor. Eğer muğlak ifade içeren talimat, plan, genelge ya da yönetmelik bulunursa hemen iptal edilecek; başka
andıçlara dayanak olmasın, gelişigüzel insanlar fişlenmesin diye...

''LEKELİ OLANLARI BARINDIRMAYACAĞIZ"

Başbakan'ın üzerinde durduğu bir başka nokta da ordu içindeki cuntacıların ayıklanması. Başbakan, kararlılığını bir kez daha dile getirdi.

BAŞBAKAN : YANLIŞ TİPLER AYIKLANACAK

Güçlü bir Türkiye için çalıştıklarını anlatan Başbakan, "Ordu ve devlet bünyesindeki yanlış insanlarla bu hedefe ulaşılamaz" dedi.