Ceset için gölet boşaltılacak

Hakkari'de bir genç kızın öldürüldükten sonra atıldığı öne sürüldüğü Sülük Göleti'ndeki suyunun tahliye edilebileceği öğrenildi.

155 Polis İmdat hattına gelen ihbarda, ailesi tarafından öldürüldükten sonra Sülük Göleti'ne atıldığı iddia edilen S.Ç'yi arama çalışmalarının sonuç vermemesi üzerine, Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, gölet çevresinde inceleme yaptı.

Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, inceleme yaptıktan sonra gazetecilere şu şekilde açıklama yaptı:

''Soruşturma sürdüğü için çok ayrıntılı bilgi veremeyeceğiz. Bugün buraya geliş amacımız ise göletin boşaltma imkanına sahip olup olmadığını tespit etmekti. Arkadaşlarımızla bunu inceleyeceğiz. Gerekirse gölü boşaltacağız. Tabii temennimiz kızımızın ölmemiş olmasıdır. Halen hayatta olmasını, böyle bir dramın da yaşanmamış olmasını ümit ediyoruz. Ama bunu da araştırmak bizim görevimizdir. Hakkari halkının daha duyarlı davranmasını temenni ediyorum. Bu konuda bize yardımcı olabilecek bilgiye sahip insanlar, çekinmeden Emniyet Müdürlüğümüzü arayıp bilgi verebilirler. Bu toplumumuzun kanayan bir yarasıdır. Bundan sonra bu tür olayların yaşanmaması için sorumluları bulup cezalandırmamız gerekiyor. Adalet olarak bunun için çalışıyoruz.''

Bir gazetecinin, ''olayla ilgili gözaltına alınan var mı?'' sorusuna Başsavcı Yavuz, ''Şu anda gözaltında olan yok. 3 kişi gözaltındaydı. Fakat mahkemece serbest bırakıldı. Soruşturmamız devam ediyor'' cevabını verdi.

Hakkari'de 18 yaşındaki S.Ç'nin, ailesi tarafından öldürüldükten sonra Sülük Göleti'ne atıldığı iddiasıyla, 3 gün önce gölette arama çalışmaları başlatılmış, ancak herhangi bir bulguya rastlanmaması üzerine çalışmalar sonlandırılmıştı.