Bülent Arınç: Çok güzel şeyler olacak

Bülent Arınç, açılımın milletin bir ürünü olduğunu ifade ederek 'Türkiye'de çok güzel şeyler olacak' dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, 'demokratik açılımın' millete ait bir proje olduğunu söylerek, ''Muhatabı millettir. Umarım ki hayırlı sonuçlar verecek ve Türkiye'de çok güzel şeyler olacak'' diye konuştu..

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arınç, ''demokratik açılım konusunda bugün ne bekliyorsunuz'' sorusunu yanıtlarken, ''demokratik açılım''ın Türkiye için çok gerekli bir süreç olduğunu söyledi.

Arınç, şöyle devam etti:

''Buna hepimiz gönülden inanıyoruz. Türkiye'de yaşayan, şartları iyi bilen, yıllardır çektiğimiz ıstırapları, gözyaşları, acıları can evinde hisseden herkesin bu sürece destek vermesi lazım. Eğer endişeleri varsa, olumsuz yanlarını görüyorsa bunları samimiyetle söylemesi lazım. Yanlış gördüğümüz ya da yanlış bildiğimiz şeyler olabilir, birbirimizi ikaz etmek zorundayız. Bugün Meclis'te bu toplantıyı yapmakla bu iş bitmiyor. Bunun Anadolu'da halkımıza anlatılması, siyasi mutabakatın en yüksek ölçüde sağlanması, bütün kurum ve kuruluşların bu süreçte üzerlerine düşen görevler varsa bunları yerine getirmesi lazım. Bu milletimize ait bir projedir. Muhatabı millettir. Umarım ki hayırlı sonuçlar verecek ve Türkiye'de çok güzel şeyler olacak. halkımızın kucaklaşması, terörün bitmesi hepimizin duasıdır, gözyaşlarının dinmesi hepimizin isteğidir. Umarım bugünkü Meclis görüşmelerimizde iktidar, muhalefet doğru, güzel şeyler söylerler, yanlışlar varsa onları ikaz ederler, eleştirirler, öneri getirirler ve biz yararlı bir görüşme yapmış olarak buradan çıkarız.''

Arınç, ''siyasi risk olduğunu söylediniz. Bunun oranı nedir?'' sorusu üzerine, ''Bu ölçüye, tartıya gelen bir şey değil'' dedi.

İktidar için risk olduğu kadar muhalefet için de risk bulunduğunu kaydeden Arınç, şöyle devam etti:

''Mesele, oy kaygısı değil, iktidar-muhalefet kaygısı değil. Ülke için yararlı, doğru güzel şeyler yapalım da ülkemiz bundan yararlansın da siyasi partiler icap ediyorsa elbette bundan kayba da uğrasın, başta da iktidar partisi olmak üzere. Ama yaptığımız iş Türkiye'ye çok faydalı, yararlı bir iş olacaksa bunun şerefi de hepimize aittir, bunun olmaması halinde kayıplar da bütün milletimize ait olacaktır.''

Arınç, bir başka soru üzerine, bugünkü görüşmenin bu sürecin sadece bir noktası olduğunu, hükümetin bugün, düşündüklerini Meclis'e takdim edeceğini, siyasi parti gruplarının da düşüncelerini ifade edeceğini kaydetti.