Bostankale köylülerinin içme suyu sevinci

Kars'ın Digor ilçesinde yaşanan içme suyu sıkıntısı sona erdi.

Digor Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) programı çerçevesinde, Bostankale köyünde 3 ay önce başlatılan çalışmalar tamamlanarak, köyün su sorunu çözüldü. Su verilmesi törenine katılan Digor Kaymakamı Serkan Şeker, köy girişinde davul zurna eşliğinde kurbanlar kesilerek karşılandı.
Köyün kurulduğu günden beri suyu olmadığını söyleyen köylüler, yıllardır yaz kış demeden içme suyu ihtiyacını kar ve yağmur sularından veya civar köylerden karşıladıklarını, bundan dolayı göçler yaşandığını belirttiler.
Digor Kaymakamı Serkan Şeker, uzun yıllar su sıkıntısı çekmiş olan Bastankale köyünün su sorununu çözmüş bulunduklarını belirtti. Kaymakam Şeker; "Evlerinden su akmayan, yolu olmayan köyün kalmaması için devletin bütün imkanlarını seferber ettik. Yıllardan beri suya hasret olan Bostankale köyümüzün artık suları harıl harıl akacak. Köylülerimiz evlerinde dışarıya çıkmadan musluklarını açarak su ihtiyaçlarını giderecek. Köylerimizde eksiklikleri kaymakamlık olarak tespit ediyoruz ve bu eksikliklerin giderilmesi için çalışmalar başlatıyoruz" dedi.
Yapılan açılıştan sonra köylülerin evlerinde musluklardan sular akmaya başladı. Bostankale köyü içme suyunun açılışına Digor Kaymakamı Serkan Şeker, ilçe protokol üyeleri, yakın köy muhtarları ve çok sayıda köylü katıldı.