Başkan Ergün Hüsrevağa Hamamı'nı inceledi

Manisa Belediyesi Osmanlı mimarisi eserler arasında yer alan tarihi Hüsrevağa Hamamı'nın çevre düzenlemesinin yapılması için harekete geçti.

Başkan Ergün Hüsrevağa Hamamı'nı inceledi
Haftalık mahalle ziyaretlerini sürdüren Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ekibiyle katıldığı toplantılarda Alaybey ve Sakarya Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Cuma Namazı'nı Bayraklı Camii'nde kılan Ergün'e Başkan Yardımcıları Mesut Bayram Laçalar, Azmi Açıkdil, bazı belediye meclis üyeleri ve daire müdürleri eşlik etti.
Namazın ardından mahalle turuna çıkan Başkan Ergün, mahalle sakinleriyle ayaküstü sohbet etti, sorunlarını dinledi. Bayraklı Camii'nin tadilattan geçirilmesini isteyen mahalle sakinlerinin isteklerini dinleyen Başkan Ergün, caminin detaylı tamirattan geçmesi için teknik ekibine talimat verdi. Başkan Ergün'ün mahallede olduğunu öğrenerek başkanın yanına gelen bayanlar, koşu parkuru yapılması konusunda yardım istedi. Mahallede koşu parkuru ihtiyacı olduğunu söyleyen bayanları dinleyen Başkan Ergün, en geç ilkbaharda koşu parkuru ve spor alanını yapılacağını müjdeledi.
Mahalle ziyaretinde tarihi Hüsrevağa Hamamı'nın bulunduğu parkta da incelemeler yapan Ergün, hamamın tahrip edilen camlarını görünce hamamın etrafında çevre düzenlemelerinin yapılarak canlandırılması için çalışma başlatılmasını istedi. Tarihi hamamın kentin sosyokültürel yaşantısına kazandırılabileceğini söyleyen Ergün “Manisa'mızın her mahallesini betondan kurtarmak ve vatandaşlarımızın rahat nefes alabilecekleri spor alanları yapmak için uğraş veriyoruz. Mahalleliye söz verdiğimiz gibi en geç ilkbahar ayında mahalle spor alanına ve koşu parkuruna kavuşacak. Vatandaşımız burada istediği gibi sporunu yapabilecek. Bunun yanı sıra mahallemizde bulunan Hüsrevağa hamamının restorasyonu yapılmış olmasına rağmen tarihi mekân kullanılamıyor. Burası Vakıflar tarafından belediyemize devredildi. Bu devir yeni gerçekleştiği için artık biz belediye olarak burasını nasıl korur ve canlandırırız onu konuşmalıyız. Tarihi hamamın Manisa sosyokültürel hayatına katkısı olacak bir projeyle değerlendirebiliriz. Ancak acil ve önemli olan buranın korunması çünkü şuanda burası boş olduğu için harabe bir hal almış. Burası bize bırakılan bir miras. Yakın zamanda binlerce TL harcanarak restore edildi, Allah razı olsun restore ettirenden ancak kaderine terk etmemiz mümkün değil. Belediye olarak buranın canlanması için elimizden ne geliyorsa yapacağız. En kısa sürede Hüsrevağa hamamını bulunduğu parkın çevre düzenlemesini bitirip mahallemizin canlanmasına, tarihi hamamın cazibe merkezi haline gelmesini sağlayacağız." diye konuştu.