Arabistan Rusya ile silah görüşmesi yaptı

Rusya ile Suudi Arabistan her türlü silah satımıyla ilgili görüşmelerine devam ediyor

Rusya Askeri Teknolojik İş Birliği Federal Birimi'nin Başkan Yardımcısı Konstantin Biryulin, Suudi Arabistan ile her türlü silahların satılması konusunda görüşmeler yaptıklarını açıkladı.

Rus basınında yeralan haberlere göre Moskova 2007 yılından başlayarak yürüttüğü silah görüşmeleri konusunda gizli olan bilgileri de kamuoyuna duyurmuş oldu. Bundan önce bu konuda ABD ve İngiltere gibi batı ülkeleri ile işbirliği yapmayı tercih eden Suudi yönetiminin yeni açılımı Rus uzmanlar tarafından küresel kriz sonrasında uluslar arası politikanın değişmekte olduğunun bir örneği olarak değerlendirildi.

Pravda gazetesinin haberine göre Jeopolitik Sorunlar Akademisi'nin Başkan Yardımcısı Konsantin Sivkov Suudi yönetiminin Irak ABD ilişkilerininin sonunu göz önünde tutarak artık ABD'ye güvenmediğini öne sürdü. Uzman Sivkov'un sözlerine göre batıda üretilen silahlar özel elektron aletlerle donatılarak bu silahların üretici ve müttfekilerine karşı kullanımı engelleniyor.

Sivkov, 'Suudiler batı ile askeri sorun yaşayacağını yabana atmadığı için için alternatif arayışlar içerisine girmek zorunda kaldı.En önemlisi ise Sovyet döneminden farklı olarak artık Moskova Suudi Arabistan tarafından düşmak olarak değil muhtemel müttefik olarak görülmekte," dedi.