'Obama Müslüman dünyasını oyalıyor'

Şii Hareketi Hizbullah'ın lideri Hassan Nasrallah, ABD Başkanı Barack Obama'yı İsrail lehine önyargılı olmakla ve Arap ve Müslüman dünyasını oyalamakla suçladı.

Lübnan'da şehitleri anma günü dolayısıyla Hizbullah'ın düzenlediği anma programına video-konferans yoluyla katılan ve kendisini dinleyen binlerce taraftarına dev ekrandan hitap eden Hizbullah Genel Sekreteri Hassan Nasrallah, ABD Başkanı Obama'ya çattı. Nasrallah, Obama'nın İsrail'e selefi George Bush'tan daha fazla askeri ve stratejik destek verdiğini söyledi. Obama'nın daha önce İsrail'e Yahudi yerleşimlerini durdurma çağrısı yapmasının, sonra da bu çağrısından geri durmasının ABD ve İsrail'in "taktiği" olduğunu ifade eden Nasrallah, bunun "Arapların sempatisini kazanmak ve vakit geçirmek için Amerika'nın bir taktiği" olduğunu savundu.

Hassan Nasrallah konuşmasında ayrıca, İsrail'in saldırması durumunda bütün Lübnanlıların birlikte ülkelerini savunacağını söyledi. Nasrallah, "İsrail anlamalı ki, eğer Lübnan'a karşı bir savaş başlatırsa bütün Lübnanlılar birlikte ülkelerini savunacaktır. Bütün dünya isterse asker göndersin ve İsrail saflarına katsın, şehitlerin adına yemin ederim ki biz onları dağlarımızda yok edeceğiz. Onların tanklarını yok edeceğiz. Evet aynı zamanda onların ordularını da yok edebiliriz" şeklinde konuştu.