Gülben Ergen katliam köyünde

Ünlü şarkıcı Gülben Ergen, Bilge Köyü'nde yetim ve öksüz kalan çocuklarla buluştu.

Mayıs ayının başında 44 kişinin öldürüldüğü Mazıdağı İlçesi'ne bağı Bilge Köyü’ne giden Gülben Ergen, ikizleri Ares ve Güney'in fotoğraflarını yayınlaması için bir dergiyle yaptığı anlaşma sonucu ödenen 50 bin TL tutarındaki yardım malzemelerini, mağdur olan çocuklara elleriyle dağıttı.

Köyü ziyaret ederek çocuklarla ilgilenen Ergen, domuz gribinden korunması için vitamin ilaçları, şurup ve kırtasiye ile giyim malzemesi yardımında bulundu. Gülben Ergen, köydeki katliam izlerinin yavaş yavaş hafızalardan silinmeye başladığını belirterek, Bilge Köyü'ndeki çocukları bir nebze de olsa sevindirmek için Mardin’e geldiğini söyledi.

Köyün kendisi için özel bir yeri olduğunu anlatan Ergen, çocuklarının yüzlerinin güldüğünü görmekten mutlu olduğunu söyledi. Köyün ihtiyaçlarını kısa sürede gidereceğini belirten Ergen, “Bu Mardin'e ikinci gelişim. Daha önce konser için gelmiştim, şimdi sadece buradaki çocukları ziyaret etmek için geldim. Çocuklara dağıtmak üzere giyim ve kırtasiye malzemeleri getirdim. Gündemde olan domuz gribinden korunmaları için de ayrıca vitamin ilaçları getirip onlara dağıttım” diye konuştu.

Köy Muhtarı Abdurrahman Çelebi'den köydeki çocuklar hakkında bilgi alan ünlü sanatçı Ergen, köy çocukların sıkıntılarını gidermek üzere her zaman hazır olduğunu ekledi. Ergen, köy öncesi ziyaret ettiği Mardin Valisi Hasan Duruer’den de köydeki günlük yaşam hakkında bilgi aldı.