Düztepe'de keşif!

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde eğitim sırasında bir askerin eline pimi çekilmiş el bombası vererek patlamasına ve 4 askerin şehit olmasına neden olduğu öne sürülen teğmenin yargılanmasına devam edildi.

8. Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi heyeti, helikopterle sanık Piyade Teğmen Mehmet T., avukatı, şehit aileleri ile birlikte olayın olduğu Karakoçan'a bağlı Nohuttepe Karakolu'na gitti. Keşif sırasında hakim, Mehmet T. ile birlikte el bombasının piminin çekilip el bombasının patladığı mevziyi gezdi.

Keşif sırasında sanık teğmen Mehmet T.'ye şehit İbrahim Öztürk'ün annesi Nermiye Öztürk, "Senin eline bombayı verseler ne yaparsın? Varlığımı yok ettin, tek oğlum vardı'' diye tepki gösterirken diğer aileler de patlamanın olduğu mevzide oturup ağladılar.

Keşife şehit İbrahim Öztürk'ün babası Hacı Öztürk anne Nermiye Öztürk, şehit Mesut Bulut'un babası Sinan ve annesi Mevlide Bulut, şehit İbrahim Yamaner'in annesi Nuriye Yamaner, dayısı Adem Sarı katıldı.

Saat 17.00'de keşif heyeti helikopterle Elazığ'a döndü. Elazığ'daki mahkemede bir bomba uzmanının görüşü alındı. Duruşma hakimi daha sonra şehit ailelerine, ''Son sözünüz var mı? Bu son mahkeme değil ama son sözünüzü soruyorum'' dedi.

Şehit aileleri sanık teğmen hakkında ömür boyu hapis istediklerini belirterek, ''Biz çocuğumuzun burnunu bile kanatmadık. Ne hatası varsa bize söylesinler. Biz adalete güveniyoruz'' ifadelerini kullandı.

Hakim daha sonra sanık Mehmet T.'ye söz verirken, sanık Mehmet T., ''Takdir yüce mahkemenindir'' diye konuştu.

Mahkeme 20 Kasım 2009, saat 14.00'e ertelendi.