Yeni polemik 12 Kasım

Açılım sürecinin 10 Kasım'da TBMM'de görüşülmesin ardından oluşan polemikler henüz bitmemişken yeni bir kriz de 12 Kasım'da olacak gibi.

Yeni polemik 12 Kasım
Peki neden 12 Kasım? Çünkü terörist başı Abdulah Öcalan 12 Kasım'da yakalanmıştı ve TBMM'de aynı gün genel görüşmeler olacak.

MHP'li Oktay Vural, Genel Görüşme önergesinin öngörüşmelerinde MHP grubu adına söz aldı. Vural, teröristbaşı Öcalan'ın Roma'da yakalandığı 12 Kasım'da açılımın Meclis'te konuşulacak olmasının manidar olduğunu savundu.

MHP'nin tuzağa düşmediğini ve milleti de tuzağa düşürmeyeceğini söyleyen Vural, ''MHP olarak terör sorununu, bitirmeye, bölücülük gündemini yırtmaya, kardeşliğimize, bütünlüğümüze sahip çıkmaya kararlıyız. Analarımız gözyaşı da dökmeyecek, milletimiz de bölünmeyecek'' dedi.

''NEDEN 12 KASIM?''

Oktay Vural, bugün öngörüşmesi yapılan genel görüşmenin 48 saat sonra yani 12 Kasımda yapılacağına dikkati çekerek, ''Neden 10 Kasım'da görüşüyoruz, genel görüşme tarihi neden 12 Kasım? 12 Kasım'da acaba terörist elebaşının Roma'da yakalandığı bir dönemde, onun sözde kılavuzluğunda hazırlanmış yol haritalarını Meclis'te tartışmak için mi acaba 12 Kasım'da genel görüşme yapılmasını istediniz? Bunu zillet olarak görüyorum'' diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'nin itiraz etmesi üzerine konuşmasını sürdüren Vural, ''12 Kasım, terörist başının yakalandığı gün... Şimdi bugünlerde konuşmayı yapanlar için ibretlik bir olay olarak anılacaktır. Gerçekten ibret verici olmuştur. Üzülüyorum. Herkes özenle tarihleri seçsin'' dedi.