Yanlış olanlar ayıklanmalı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, devlet içersine yerleşmiş ve devletin kurumlarında görev yapan yanlış insanların ayıklanması gerektiğini söyledi.

Yanlış olanlar ayıklanmalı
Başbakan Erdoğan, devletin kurumları içerisinde görev yapan,lekeli insanların ayıklanması gerektiğini ifade etti.

Erdoğan, dün Meclis’teki açılım görüşmelerinin ardından Aydın Menderes’i İncek Alacaatlı Köyü Çakırbeyi Villaları’ndaki evinde ziyaret etti. Menderes ile röportaj için evde bulunan bir televizyon programına da katılan Erdoğan, “İrticayla Mücadele Eylem Planı”yla ilgili soru üzerine şunları söyledi:

TSK İLE İRTİBATLIYIZ

“Silahlı Kuvvetlerimizle irtibat halindeyiz. Nerede ne tür eksikler var? Bunların üzerinde duruyoruz. Çünkü Türk Silahlı Kuvvetlerimiz devletimizin güçlü unsurlarından, organlarından bir tanesi ve tahribe gelmez. Tahribin yapılması doğru değildir diye düşünüyorum. Onun için de bunu bir lüks haline getirenler var, ama Türkiye böyle bir lüksü kaldırmaz. Bunu görmemiz lazım. Onun için de güç birliği, el birliği yapmamız lazım ama bu kurumlarımız arasında da yanlışları olanları, lekeli olanları da asla barındırmamamız lazım. Silahlı Kuvvetlerimizde, diğer güvenlik örgütlerimizde, tüm devletin birimleri içinde ne kadar yanlış tipler varsa, yanlış insan varsa bunları devlet olarak ayıklamamız lazım ki... Yarınların Türkiye’si güçlü bir devlet eliyle yürüyecektir, kurulacaktır. Buna inanıyorum ve bunun adımlarını da kararlı atıyoruz.”