Varto'da domuz gribi tedirginliği

Muş Varto'da biri ilköğretim öğrencisi iki kişinin hayatını kaybetmesi yetkilileri harekete geçirdi.

Sabah saatlerinden 1'i ilköğretim okulu öğrencisi 2 kişinin hayatını kaybetmesi yetkilileri harekete geçirdi. Varto Devlet Hastanesi'nde bir araya gelen Sağlık Gurup Başkan Vekili Op. Dr. Ramazan Akpastacı ile İl Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar ortak bir açıklama yaparak ilçede domuz gribi vakasına rastlanmadığını dile getirdiler. Sabah saatlerinde meydana gelen ölümlerin domuz gribi ile bir ilgisinin bulunmadığını dile getiren Op.Dr. Akpastacı, meydana gelen iki ölümün de kalp krizi ve damar sertliğine bağlı yaşanan ölümler olduğunu kaydetti. İlköğretim öğrencisi Mazlum Ala'nın okuduğu Çaylar Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'ndaki (YİBO) tüm öğrencileri gözetim altında tutacaklarını da anlatan Op. Dr. Akpastacı, gerekli araştırmaları yapacakları kaydetti.
İl Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar ise meydana gelen her iki ölüm olayının kendilerini üzdüğünü ifade etti. İlçede 2 YİBO'nun bulunduğunu ve her 2 okulda bulunan tüm öğrencileri sağlık kontrolünde geçireceklerini söyleyen Bayraktar, "Domuz gribi vakası yoktur. Ama biz yine de tedbirleri elden bırakmayacağız" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Bayraktar ve Sağlık Gurup Başkanı Vekili Akpastacı daha sonra Çaylar YİBO'dan incelemelerden bulunmak üzere okula gittiler.