Meteorolojiden yağış uyarısı!

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan meteorolojik uyarıya göre, gece saatlerinde Edirne, Çanakkale, İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde sağanak ve gök görültülü sağanak yağış görülecek.

Yağışların yarın Marmara'nın güneyi (Balıkesir, Bursa ve Yalova) Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Muğla ve Denizli) ile Antalya'nın batı ilçelerinde (Kaş, Kale, Finike, Kumluca, Kemer ve Elmalı) kuvvetli olmak üzere Marmara, Ege, Batı Karadeniz, Batı Akdeniz ile yarın akşam saatlerinden sonra Ankara, Çankırı ve Eskişehir çevrelerinde görüleceği tahmin ediliyor.

Yağışların 12 Kasım Perşembe günü, kıyı Ege'de (İzmir, Aydın, Muğla) kuvvetli olmak üzere, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz bölgelerinde devam etmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının yağışla birlikte yarın Marmara ve Ege bölgelerinde Perşembe ve Cuma günleri iç ve doğu bölgelerde 4-6 derece azalacağı, rüzgarın güneybatı yönlerden (Lodos) saatte 40-50 kilometre hızla eseceği öngörülüyor.

Vatandaşların ve ilgililerin yurdun batı bölgelerinde beklenen kuvvetli lodos, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların getirebileceği olumsuz şartlara karşı dikkatli olmaları istendi.

Edirne'de akşam saatlerinde aniden başlayan sağanak yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. Yağmur suyunun biriktiği caddelerdeki trafik durma noktasına geldi. Hava sıcaklığının 18 derece olduğu Edirne, yeni bir yağışlı havanın etkisi altına girdi. Akşam saat 18.00 sıralarında aniden bastıran gökgürültülü sağanak yağmur yağışı nedeniyle cadde ve sokaklar nehre döndü.

Bu yolları kullanan sürücüler ise sıkıntılı anlar yaşadı. Yağmur yağışına hazırlıksız yakalananlar ise bina altları ve duraklara sığındı. Polis Haber Merkezi ise telsiz aracılığı ile ekipleri uyardı ve su baskınlara karşı daha duyarlı olmalarını istedi.