Kütüphane kitap bekliyor

Karabük Yenice'de başlatılan 'Bir şirinlikte sizden' kampanyası için öğrenciler kütüphanelerine kitap yardımı bekliyor.

Yenice ilçesine bağlı Şirinköy İlköğretim Okulu'nda öğrenciler köy muhtarı Yakup Bostancı tarafından yaptırılan kütüphane için başlatılan kitap kampanyasıyla her kesimden kitap beklediklerini söyledi.
6-A sınıfı öğrencisi Yasin Bostancı ile 8-A sınıfı öğrencisi Nilay Bostancı okul kütüphanesi için köy muhtarı tarafından kitaplık yapıldığını ama kitaplarının olmadığını söyledi.
Öğrenci Yasin Bostancı,"Bizim gibi bu köyde okuyup emekli olduktan sonra muhtar olan Yakup Bostancı tarafından okulumuza geçen yıl kütüphaneye kitaplık yaptı. Ancak okunacak kitap bulmakta zorlanıyoruz. Muhtarımız 40 tane kitap bağışladı ancak burada 280 öğrenci var. Hepimiz de okumak istiyoruz. Ancak okuyacak kitabımız olmadığı için herkesten yardım bekliyoruz. Lütfen okumamıza yardım edin. Biz de okumak istiyoruz" dedi.
Öğrencilerden Nilay Bostancı ise, "Okulumuzda oluşturulan kütüphanede eğitici hiçbir kitap yok. Bazen okumak istiyoruz ama okul kütüphanesine geldiğimizde boş raflarla karşılaşıyoruz. Biz de herkes gibi, roman, bilimsel, dünya klasikleri gibi kitapları okumak istiyoruz. Geleceği olan çocuklarız. Biz de her çocuk gibi okumak istiyoruz. Biz de memleketimize, vatanımıza milletimize faydalı gençler olarak yetişmek için böyle bir kampanya yapmayı düşündük. Elinde her türlü kitabı olan herkesten kütüphanemize gönderebilirler" diye konuştu.
Şirin Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Recep Keleş , "Okulumuz bünyesinde açtığımız kütüphanenin dolapları muhtarlık tarafından yapıldı. Ancak muhtarımızın evindeki kaynaklardan bir kısım kitap temin ettik. Ancak bu kitaplar kütüphanemiz için yeterli değil. Biz de okul olarak kitap kampanyası başlatmış bulunmaktayız. Tüm duyarlı ve hayırsever insanlarımızdan kitap kampanyasına destek vermelerini istiyoruz. 'Bir kitap ile bir şirinlikte sizden' diyerek kampanyamızı başlatmış bulunmaktayız" ifadelerini kullandı.
Muhtar Yakup Bostancı, muhtarlık olarak kendi imkanlarımızı kullanarak, geçen yıl okulun kütüphanesini yaptırdık.Ancak o gün bu gündür raflar kitapsız bulunmaktadır.İlimiz ve ilçelerimizde ne kadar çok okunmuş kitap olduğunu hepimiz biliyor ve okunmuş kitapların okulumuza bağışlanması konusunda tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Kitap bağışında bulunmak isteyenler 370 781 0294-133 nolu telefonlarımızdan bilgi alabilirler. Köy muhtarlığı olarak imkanımızın son haddine kadar kullanıyor ve destek veriyoruz.başta resmi kurumlar, dershaneler ve özel şirket ve yöneticileri olmak üzere herkesi bu kampanyanın içinde görmekten onur ve kıvanç duyacağımızı saygı ile duyururuz" dedi.