'İnternet Andıç'ı 100 sayfalık bir kitapta

İnternet Andıç'ı ile ilgili tartışmalar bitmek bilmiyor.Şimdi de internet andıç'ının 28 Şubat'ın gizli anayasası olarak bilinen 'İrtica ile Mücadele' belgesi olduğu iddia ediliyor.

'İnternet Andıç'ı 100 sayfalık bir kitapta
Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitelerini fişlediği, 42 internet sitesi kurarak kara propaganda yaptığını kabul etmesi herkesi şoke etti.

İnternet andıcını gizlemeyen Genelkurmay'ın, emri Başbakanlık'tan aldığını söylemesi ise tartışmanın boyutunu değiştirdi.

Başbakanlık böyle bir emir verilmediğini bildirince Genelkurmay Başkanlığı emrin 2000 yılında verildiğini açıkladı. Bugün gazetesinde yer ala habere göre; talimat 28 Şubat sürecine uzanan 100 sayfalık bir kitaba dayanıyor.

İşte Seçkin Ergün imzalı o haber:

BATI ÇALIŞMA GRUBUNA DAYANIYOR

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet andıcına dayanak gösterdiği İrtica ile Mücadele Strateji Belgesi yaklaşık 100 sayfalık bir kitap. Belge 28 Şubatın gizli anayasası olarak biliniyor. Sadece birkaç tane basılan belgenin temeli 28 Şubatçılar tarafından oluşturulan Batı Çalışma Grubu'na (BÇG) dayanıyor. BÇG'nin Başbakanlık İrticayı Takip ve Koordinasyon Kurulu'na dönüşmesinin ardından Genelkurmay'ın talebi ile Başbakanlık tarafından bu kurulun faaliyetlerine esas teşkil edecek bir strateji belgesi hazırlandı.

2000 YILINDA YENİLENDİ

2000 yılında güncellenen belgede 28 Şubat kararlarının uygulanmasını kolaylaştıracak ibareler yer alıyor. İrticai ve bölücü faaliyet yürüten her türlü kişi, kurum veya kuruluşun takip edilmesini öngörüyor. Plandaki muğlâk ifadeler kanunsuz andıçlara dayanak olarak kullanılabiliyor. Hazırlanan andıçların da doğrudan ilgisi olmadığı halde bu plana dayandırıldığı iddia edildi.

28 ŞUBAT SÜRECİ İÇİN KURULDU

BÇG, Refah-Yol hükümetinin yıkılması, Mesut Yılmaz hükümetinin kurulması ile birlikte 1997'de Başbakanlık İrticayı Takip ve Koordinasyon Kurulu'na dönüştü. Başbakanlık Müsteşarı'nın başkanlık ettiği kurula MİT Müsteşarlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Adalet, İçişleri ve Milli Eğitim bakanlıkları, Diyanet İşleri Başkanlığı, Genelkurmay ve MGK'dan temsilciler katılıyor. Kurul ayda bir defa toplanarak, yapılan çalışmaları gözden geçiriyor. 28 Şubat kararlarının uygulamasını takip için kurulan kurul, 2002’de AK Parti'nin iktidar olması ile tartışma konusu oldu.

Abdullah Gül'ün Başbakanlığı döneminde kaldırılması için çalışma yapıldı ancak sonra vazgeçildi. Kurulun sadece adı değişerek Başbakanlık Uygulamayı Takip ve Koordinasyon Kurulu'na dönüştü. Hala aktif olan kurul, son toplantısını ise geçtiğimiz ay Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala başkanlığında yaptı. Kurul toplantılarında Genelkurmay temsilcileri kamu kurumlarında tespit ettikleri irticai faaliyetleri gündeme getiriyor. Bu, genellikle başörtü taktığı tespit edilen memurların şikayeti şeklinde oluyor ve hakkında disiplin cezası uygulanıyor.

BAŞBAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

İnternet Siteleri Andıcı, Başbakanlığa ders oldu. Başbakan Erdoğan'ın emri ile harekete geçen bürokratlar, 55, 56. ve 57. hükümetler döneminde çıkarılan tüm yönetmelik, genelge ve planları mercek altına aldı. İrticai ve bölücü faaliyetlere ilişkin muğlak ifadeler içeren tüm belgeler iptal edilecek. Bu kapsamda İrtica ile Mücadele Strateji Belgesi de iptal edilecek.