Açılım halka anlatılacak

Açılım sokağa inecek.Açılım süreci ile ilgili tartışmalar AKP,MHP ve DTP tarafından halka anlatılacak.

Açılım halka anlatılacak
Siyasi partiler, açılımı mitinglerle halka anlatmaya hazırlanıyor.

Siyasilerin karşılıklı sert açıklamaları ile her gün daha da tırmanan Demokratik Açılım tartışmaları sokağa taşınıyor. TBMM’de tartışıldıktan sonra; açılım ile ilgili görüşlerini halkla paylaşmak isteyen partiler, meydanlara gidecek. AKP ve DTP il il gezerek açılımı savunacaklar. MHP ise düzenleyeceği mitinglerle hükümeti halka şikayet edecek.

ERDOĞAN 40 İLE GİDECEK


Başbakan Erdoğan 'demokratik açılımla' ilgili Meclis'te yapılacak genel görüşme sonrasında, açılımı halka anlatmak için il il gezecek. Erdoğan’ın 40’a yakın ile gitmesi bekleniyor. Erdoğan'ın yanı sıra 'demokratik açılım' anlatmak için aralarında bakanlar, parti genel başkan yardımcıları ve milletvekillerinin olduğu 40 kişi de bir ayda 2 ile giderek açılımı anlatacak.

Başbakan Erdoğan’ın Perşembe yapılacak genel görüşmeden bir gün sonra gideceği ilk il Adıyaman. Başbakan cumartesi günü Malatya, pazar günü ise İzmir'i ziyaret edecek. Başbakan’ın bu ziyaretleri demokratik açılım kapsamında planlanmadı, ancak buralarda yapacağı konuşmalarda Demokratik Açılımı anlatmasına kesin gözüyle bakılıyor. Erdoğan’ın yapacağı açılım gezileriyle ilgili programın bu hafta sonu netleşmesi bekleniyor.

DTP 15 KASIM’DA YOLA ÇIKIYOR

AK Partinin ardından DTP de “Demokratik Açılım”ı halka anlatmak için yurt içi ve dışında geziler yapma kararı aldı. DTP örgütlü olduğu tüm il ve ilçelerde 15 Kasım-15 Ocak tarihlerinde halk toplantıları yapacak. Toplantıların startını eşbaşkanlar Ahmet Türk ve Emine Ayna verecek.

MHP MİTİNG PROGRAMI HAZIRLIYOR

Demokratik Açılım sürecini vatana ihanet olarak gören MHP ise çalışmaları halka şikayet edecek. MHP özellikle güçlü olduğu illerde büyük mitingler düzenleyecek. MHP mitinglerin takvimini ve yapılacağı illeri yeni parti yönetimi oluştuktan sonra kesinleştirecek.